Bosnalijek

ivicak

Re: Bosnalijek

Post by ivicak »

U tom slučaju možemo očekivati da i svi ostali dobiju dividendu u normalnom roku.
ivicak

Post by ivicak »

Danas legla dividenda.
jako brzo
panzer

Post by panzer »

Trećem kvartalu rezultat odličan. I ovdje bi trebalo neku projekciju do kraja godine napraviti, da bi se dobila jasnija slika pošto je predhodnih godina uglavnom sa gubicima realizovana u kvartalima a na završnom izvještaju bi se sve pokazalo.
Mirnes

Post by Mirnes »

zanimljivo da nisu nešto petljali sa minusom u ovom kvartalu, kao što je prošle godine bilo - 9 miliona, a rezultat izgleda odlično i bez zadgnjeg kvartala
Begov Han
Kolibri

Post by Kolibri »

Od 32 do 35 pojavilo se more naloga
Zna li neko rzlog za toliku prodaju
panzer

Post by panzer »

Gdje žive sad ovi "prvooptuženi"
Prvostepena presuda u predmetu protiv bivšeg direktora "Bosnalijeka" Nedima Uzunovića i drugih optuženih za više krivičnih dijela bit će objavljena danas u Sudu BiH.

U ovom predmetu Uzunović i još 14 fizičkih i pravnih osoba teretilo se za organizovani kriminal, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora i pranje novca, te druga djela koja su počinjena između 2005. i 2016. godine u kompaniji "Bosnalijek".

Tužilaštvo je podiglo optužnicu 2023. godine, prema kojoj je Nedim Uzunović kao organizator, sa više drugih osoba, djelujući kao organizovana grupa, zbog ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, a suprotno interesima kompanije "Bosnalijek", vršio finansijske transakcije putem više offshore kompanija registrovanih na Britanskim Djevičanskim otocima i Sejšelima, a za navodne marketinške ili konsultantske usluge koje nisu izvršene.

Pored Uzunovića tada je uhapšen profesor Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmed Jahić i njegova supruga Elvira Jahić u okviru akcije "AS".

Iz Tužilaštva su naveli da, prema prikupljenim dokazima, nezakonita imovinska korist u ovom predmetu sa koruptivnim krivičnim djelima, kao i pričinjena šteta iznosi više od 10,8 miliona KM.
Truba

Post by Truba »

https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... na-zatvora

Ja sam negdje gledao prilog kako se sin od nekog od ovih preselio u ameriku zivi u braku s nekom amerikankom uziva u lovi
Sabur2

Post by Sabur2 »

Mislim da je tu riječ o sinu Edina Arslanagića, Amaru.
On ima USA državljanstvo mislim. Nema izručenja USA državljana.

Nedim je došao silom i korupcijom na čelo BSNL. Spakovao Edina uz pomoć tadašnjeg i sadašnjeg premijera FBiH u muriju.
Neko je dao velike pare da se otkupe dionice BSNL po fiksiranoj cijeni 14 KM.
Nekom je trebalo to vratiti sa interesom.

Uhvatiš se u kolo sa đavolom, nema napolje.
panzer

Post by panzer »

Prema prvostepenoj presudi Suda BiH, Uzunović je proglašen krivim i osuđen na 10 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Ostalih šest optuženih dobili su po godinu zatvora. To su Jasmina Uzunović, Sead Uzunović, Munir Ćukle, Naida Ćukle, Vedad Tuzović, Bogdan Joković. Oni su osuđeni zbog organizovanog kriminala odnosno pranja novca.
I šta sad sa ovim udjelom u firmi što je sporan.
Dosadno mi

Post by Dosadno mi »

Na sta se ovdje misi
“ Također mu je oduzeto oko 50.000 dionica ”
Neke fiktivne firme ili bosnalijeka ?
Kome idu dionice
Post Reply