Elektroprivreda BIH

panzer

Re: Elektroprivreda BIH

Post by panzer »

Cirkusanti.
Elkombar

Post by Elkombar »

TE Tuzla slijedi izume ove vlasti: minimalac (u radu) + neradna nedjelja - dva bloka na pauzi, jedan glumi da radi.
panzer

Post by panzer »

Jedan se puši naprazno.
Elkombar

Post by Elkombar »

Sad smo obustavili Blok 6 jer sam tražio da kad dođemo na nekih 6.000 tona, što nam je dovoljno za tri dana rada bloka, stanemo iz sigurnosnih razloga da bi imali koliku toliku sigurnost za snadbijevanje grada toplotnom energijom.
Nama su rudnici prošle godine isporučili 450.000 tona manje od ugovorenih količina, a isto tako je i ove godine“, kazao je Muminović.
Kaže da u TE Tuzla dnevno stiže između četiri i pet hiljada tona lignitnog ulja i mrkog uglja, a potrošnja je devet do deset hiljada tona.

https://www.rtvbn.com/4085261/te-tuzla- ... atka-uglja
panzer

Post by panzer »

Očito je da uprava glumi francuske sobarice. Namjerno uništavaju firmu.
beka26

Post by beka26 »

30 godina zive na dug. Zar bi ih neko toliko kreditirao ' a da nije uzei koleteral. Taj koleteral je EP i jos mnogo toga. Doslo je vrijeme da se preda
( ne proda) pravim vlasnicima ono sto je njihovo.
I to cr objaviti kao pobjedu i uspjesnu privatizaciju.
brzi

Post by brzi »

Ja mislim da su se tu malo novinari zaigrali.
Kaze radila su tri bloka mjesec dana, sada rade dva, kombinuju po dva, uglja nema za tri, odnodno uglja bi moglo nedostajati u januaru ili februaru kada bi radila tri bloka stalno.
Hidroelektrane proizvode dovoljno da se tako planira.
Bitno je ne kupovati struju, posebno ne po 300 eura.
A prema toku, mislim da se u novembru i decembru nije uvozilo i da će vjerovatno izgurati bez značajnijeg uvoza do proljeća.
Ako bude bar jos jedna dobra kiša ili snijeg.
montypython

Post by montypython »

http://indikator.ba/KOMPANIJE-I-TR%C5%B ... tona-uglja
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ne ... /251210112
Nevjerovatno je šta nam radi zelena agenda tj šta radimo sami sebi. Srbija superbogata, ugljem (8 milijardi tona dokazanih rezervi) uvozi ga iz Rumunije (koja ima samo 0,3 mlrd), a BiH među najbogatijim ugljem na svijetu po broju stanovnika (2.5 milijarde tona dovoljne za 250 godina) takođe "nema" uglja pa uvozi struju i "pauzira" elektrane. I niko ni od političara ni medija, da glasno kaže o čemu se radi. Jer ovo nije slučajno. Nema šanse da dvije zemlje koje sto godina eksploatišu ugalj i imaju ga za izvoz odjednom ga nemaju, imaju problem da ga izvade, bla bla. A ovaj direktor EP bi odmah trebao dati ostavku sam, bez da ga iko na to poziva. I zbog negativnog poslovanja i zbog pauziranja TE a zima nije ni počela. Nije falilo ni struje ni uglja 70 godina kad su ga rudari lopatom vadili a potražnja bila veća, zemlja bila puna ljudi, a radile i trošile struju velike fabrike kojih više nema. A sad kad smo na "evropskom putu" najednom kao slučajno fali svega. Pa priča je potpuno ista kao u npr Njemačkoj koja je sama zatvorila TE i nuklearke, presjekla sama sebi Nordstream (ili uz pomoć zapadnih prijatelja) i sad se energetski, ekonomski i socijalno raspada. Neko je odlučio da potopi Evropu bolje reći zapadnu Evropu a mi smo u najgorem mogućem trenutku poželjeli da joj se pridružimo i potonemo s njom i sad slušamo i izvršavamo samoubilačka naređenja potpuno poludjelih otuđenih struktura u Briselu.
veliki dedo

Post by veliki dedo »

Što se tiče JPESR, ugalj je duboko u zemlji a i na strmini, kaže njen direktor a što se tiče EPRS kopali su tri godine na pogrešnom mjestu, kaže njen direktor.

Direktori - Ugalj 0:2
panzer

Post by panzer »

Pa jest teško kopat nizbrdo. A uzbrdo neće niko.
Post Reply