Bankarski sektor
Re: Bankarski sektor
Mislim na ASA banku. Kako rekoh oni nisu samo banka. Veliki je to projekat. Sami su odlučili da malo poprave tržište kapitala a jedan korak obično povuče i drugi i sljedeći.
Da, to za ASU kao projekat si u pravu, jer su oni u mnogim stvarima u BIH bili pioniri.
Za ASA banku vjerujem da imaju iskrene namjere napraviti nešto pozitivno na SASE, ali meni lično izmiče fokus tih aktivnosti.
Pošto sve ima svoje vrijeme, i zbog njih i zbog nas , volio bih da nas što prije ugodno iznenade s nekim opipljivim rezultatom i da kod “lavova” neće biti kao kod nas običnih lovaca, koji se mjesecima spremamo za hajku na medvjeda ,a na kraju samo rastjeramo zečeve iz šume.
Za ASA banku vjerujem da imaju iskrene namjere napraviti nešto pozitivno na SASE, ali meni lično izmiče fokus tih aktivnosti.
Pošto sve ima svoje vrijeme, i zbog njih i zbog nas , volio bih da nas što prije ugodno iznenade s nekim opipljivim rezultatom i da kod “lavova” neće biti kao kod nas običnih lovaca, koji se mjesecima spremamo za hajku na medvjeda ,a na kraju samo rastjeramo zečeve iz šume.
Pa jedno desetak godina bi trajalo sređivanje tržišta. Toliko se bar kasni.
Sad se šališ.
Mislim da AS-ini lavovi ne bi postigli to što jesu kad bi bili tako tromi.
U Bosni se sije u proljeće ,a bere u jesen , a nema sjemena čija će klica opstati deset godina. ASA banka nije državni zavod pa da može dugo rasipati energiju na jedan cilj koji nije kor biznis.
Mislim da AS-ini lavovi ne bi postigli to što jesu kad bi bili tako tromi.
U Bosni se sije u proljeće ,a bere u jesen , a nema sjemena čija će klica opstati deset godina. ASA banka nije državni zavod pa da može dugo rasipati energiju na jedan cilj koji nije kor biznis.
Ma neće oni rasipati energiju. Pretpostavljam da, ako im bude interes da neki dio tržišta kapitala omasove onda će urgirati kod politike, kod institicija, pa i animirati zainteresovane.
Niti kažem da imaju neki jasan plan. Ali je očito da im nije mrsko da budu " pokrovitelji".
I daleko bolje je da postoji takav jedan igrač nego ovi iz predhodne decenije.
Niti kažem da imaju neki jasan plan. Ali je očito da im nije mrsko da budu " pokrovitelji".
I daleko bolje je da postoji takav jedan igrač nego ovi iz predhodne decenije.