Elektroprivreda BIH

panzer

Re: Elektroprivreda BIH

Post by panzer »

Da je samo deset dioničara aktivno na jednoj skupštini bilo bi dovoljno. Normalno,ne uvijek isti.
Direktor ali i ostala uprava su cijelo vrijeme korektni. Dijalog je sasvim ok . I slušali su svaki put i davali su odgovore.

Ali ovdje je problem rezultata. Navode da su trudili. Ok, trudili se. Ako iskoristimo futbalski termin, i trener nakon 6-7 loše odigranih utakmica dobije otkaz pa je logično da i ovi moraju nakon 5-6 loših polugodišta.
Da je Murinjo, dobije otkaz pa zašto ne bi bilo ko od ovih.

Ja sam i ljetos radi njih samih predložio da daju ostavke ako ovu godinu završe sa gubitkom a vi ste bili konkretniji i tražili raspuštanje NO.

Uglavnom konačno će doći do vlade entiteta. Mada će i sama vlada vrlo brzo vidjeti vrata, ovo je opet dobro radi narednih godina.

Nisam danas stigao pitati: da li je bio Miro iz Jadran stanova?
montypython

Post by montypython »

"Solarna pljačka" građana FBiH. Kako se "legalno" isisavao (i još isisava) novac od građana i dijelio I dijeli tajkunima kroz subvencije, povlaštene ugovore i napumpane garantovane cijene. . O ovome smo smo pisali ovdje desetine puta zadnjih godina, od toga da se vlasnicima solara plaća neviđeno visoka naknada, npr ljeti u podne kad se struja može nabaviti na berzi po nula eura njima se kao nešto "garantuje" , do "cjepkanja" elektrana na fiktivne manje da se izbjegne papirologija i dozvole itd i sl. Kao da je neko čitao ovo što smo pisali. Jer pojavilo se evo i u mainstream medijima i to detaljno. Npr u Radio Slobodna Evropa pa i na Istraga.ba. Trebalo bi sad vidjeti ko je izglasavao ove zakone i "subvencije" ko je za to glasao, ko je to forsirao tu priču, uključivo ministre, FERKove, NOSove i Elektroprivrede. Izgleda da je tu EPBiH "čistija" od mostarske ali ko zna. Možda samo zato jer je manje sunca u Bosni. Polako dođosmo od slavljenja obnovljivih do čiste pljačke. Ja vjerujem da ovo razmontiravaju Amerikanci jer niko od ostalih "nema kila".
https://istraga.ba/radio-slobodna-evrop ... -gradjana/
Sabur2

Post by Sabur2 »

To sve treba ponistiti. Formirati berzu i izvolte trgujte viskovima.
Post Reply