Energoinvest

Drnda Drndić

Re: Energoinvest

Post by Drnda Drndić »

Ovo je vrlo loš potez sa ulaskom u sistem JN. Sad će muda otegnuti dok nešto nabave, od previsokih cijena, smanjenja eventualnih ponuda, žalbi i sl...
panzer

Post by panzer »

Ovaj je vjerovatno shvatio da je radi u državnoj birokratiji jer ga je stranka zaposlila. Više se brine o entitetskom budžetu.
montypython

Post by montypython »

...a kompanija je intenzivirala ulaganja u sport, kulturu i društveno odgovorne projekte.

Ne znam za poslovni rezultat, vidjećemo, ali kad čujem ovu ESG priču o ulaganju u kulturu, sport, društveno odgovorne projekte, pa još i zelenu energiju i AI, počnem sumnjati u sve ostalo što kaže. Jer suština ESG je da su ti principi važniji od dobiti.

https://esgbh.com/govornik/mirza-ustamujic/
https://esgbh.com/o-nama/
aid

Post by aid »

2005 su ostvarili 8,5 miliona dobiti znači da sad predviđa više što bi bio dobar rezultat, a ostalo je nepotrebna priča.
montypython

Post by montypython »

Ma slažem se da bi dobar rezultat kakav je najavljen bio itekako pozitivan znak, samo trebaće vidjeti, prvo, hoće li tako biti, i drugo, može li se tako nastaviti tj odakle bi ta nova dobit trebala doći sljedećih godina, iz kojih konkretno proizvoda i usluga. Kao i npr da li najbolji poslovni rezultat u zadnjih 30 godina znači i najbolja dobit itd i sl.
beka26

Post by beka26 »

Ako vlada planira svoj dio da proda Amerima
Nece smjeti ispod 10 KM po dionici. Znači moraju da dignu cijenu prije prodaje.. Ameri koji ce da preuzmu energetiku na Balkanu moraju da kupe koji domacu firmu ili udu u partnerski odnos.
EI je potencijalni...
aid

Post by aid »

montypython wrote: 26 Nov 2025, 11:42 Ma slažem se da bi dobar rezultat kakav je najavljen bio itekako pozitivan znak, samo trebaće vidjeti, prvo, hoće li tako biti, i drugo, može li se tako nastaviti tj odakle bi ta nova dobit trebala doći sljedećih godina, iz kojih konkretno proizvoda i usluga. Kao i npr da li najbolji poslovni rezultat u zadnjih 30 godina znači i najbolja dobit itd i sl.
Sve si dobro rekao Monty!
Ja sam se referisao na jedini podatak koji je direktor dao ,a to je najbolji rezultat u zadnjih 30 godina i našao sam rezultat iz 2005. god.
za ostali dio intervjua sam rekao da mu je prazna priča, jer nije dao više nikakvih podataka ,a skoro je kraj godine.Obično CEO koji nemaju podatke, ili nisu baš za pohvalu, onda pričaju o svemu drugom da popune prazninu misleći da je to dovoljna kompenzacija.
Post Reply