Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...

slavuj

Re: Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...

Post by slavuj »

U jednom prethodnom postu sam se čudio kako to da niko od trojice dioničara koji to mogu,ne zakaže vanrednu skupštinu.I evo,kao da su me čuli,dvije skupštine u dva dana.Prvo je zakazao najveći dioničar za 17,11,ponedjeljak,a onda i jedan od onih što imaju obavezu raspisivanja tendera,za dan prije.
Ovaj prvi je doveo one Njemce s dobrom ponudom,a ovi što traže duplu cijenu ,doveli su zaštitare.Ne vjerujem da će natjerati Njemce da daaju još na cijenu koja je više od dva puta veća od maximalne tržišne.
I niko ne može da dokući razloge odbijanja ovih što kontrolišu Enker.A samo njih dvojica bi dobili više od dvadeset miliona za svoje.
P o čaršiji se prića da neki domaći tajkun podržava ove da ne prodju,a to znaći kraj firme,Kažu da ga zanima lokacija .
Ja vjerujem da su oni u stanju uništiti firmu,ali ne vjerujem da če to uraditi svjesno.Najviše bi izgubili baš oni,i ostali dioničari,i naravno ,uposlenici.Nadam se da će početi koristiti i pamet.Ali ne od ovih što ih sada savjetuju.
Što se dioničara tiče,oni jednostavno moraju voditi računa o svojim interesima.A to je valjda lako.
montypython

Post by montypython »

Da li bi se iz ovoga dalo zaključiti da su Nijemci još uvijek zainteresovani tj da je ponuda, od, mislim, 67 KM po dionici još na stolu?
Ništa mi ovdje nije jasno a najčudnije je kako vladajući odbijaju nevjerovatno dobru ponudu u zamjenu za (naizgled) ništa. Ne vjerujem da bilo kakvim marifetlucima ili izvlačenjem para iz firme mogu zaraditi toliko koliko mogu samo prihvatanjem ponude. Nisam baš razumio ono da lokalni tajkun "podržava ove da ne prođu" ali pretpostaviću da podržava da njemačka ponuda ne prođe. Međutim sumnjam da bi i lokalni tajkun dao za zemljište 40 miliona. Da li se bar pretpostavlja šta bi mogao biti cilj te dvije skupštine? Ona od 17 je koliko vidim izbor NO, je li to pokušaj da se odstrane ovi likovi (koji blokiraju prodaju Nijemcima) iz NO? A ona koju su oni zakazali za dan ranije bi mogla biti pokušaj da se to spriječi? Nagađam.
panzer

Post by panzer »

Ja cijelo vrijeme pokušavam sastaviti cijelu sliku ali mi ništa nije jasno. Ono što znamo nema logike nikako. Informacije se ne poklapaju jedna sa drugom ili trećom.
Post Reply