Elektroprivreda BIH
-
Sitna buranija
Re: Elektroprivreda BIH
Mogli bi opet skupa sjesti
Ja ako odem, otići ću samo da ih pitam da li ih je imalo sramota i da im ponovim što sam im rekao o njima kao upravi na jednoj od prethodnih skupština.
Last edited by Sitna buranija on 28 Oct 2025, 19:10, edited 1 time in total.
-
veliki dedo
@brzi
Momak koji je došao u ime Jadrana i koji radi za dnevnicu je zapravo suvlasnik Jadrana.
Momak koji je došao u ime Jadrana i koji radi za dnevnicu je zapravo suvlasnik Jadrana.
-
veliki dedo
Dogovoreno, znači već pripremamo program.Sitna buranija wrote: ↑28 Oct 2025, 19:08 Mogli bi opet skupa sjestiJa ako odem, otići ću samo da ih pitam da li ih je imalo sramota i da im ponovim što sam im rekao o njima kao upravi na jednoj od prethodnih skupština.
I trebali bi sjesti u prvi red na mjesto onih neodgovornih hoštaplera i slučajnih prolaznika...
Obzirom na gubitak od 45 mil. na polugodištu ovih 61 mil u rev. planu meni se čini previše dobro. Mada mi nije jasno što su prihode planirali tako konzervativno, na ispod 1,5 mlrd. kad je na pola godine već ostvareno 745 mil. Možda nas vrijeme pozitivno iznenadi. Malo kiše,uglja I zime i eto 62 mil. KM.
Posipamo se pepelom. Pošteno je reći da si bio u pravu. Iako je zvučalo tendenciozno u prvi mah, navijačko apriori markiranje ovakvih i onakvih prije nego im se da prilika ali iz ove perspektive se ispostavlja da si bio u pravu. Šalabajzeri sa dna kace, cijela hijerarhija od mutavog premijera, nemuštog ministra do nesposobne uprave koja u privatnom sektoru ne bi mogla vodit ni halu. Nažalost totalno promašen mandat, 4 godine bačene u nepovrat.Sitna buranija wrote: ↑28 Oct 2025, 16:10 Ja sam to ovdje na forumu napisao onog momenta kada su najavili imenovanje ovih diletanata i vjeruj mi da su me neki forumaši optužili da sam SDA, a njima davali kredite, kao da vidimo šta ljudi znaju, možda se vodovodžija pokaže kao čudo od djeteta... I evo gdje smo sada...
Ja sam još odavno ovu godinu otpisao. Ali ne smije im se dati prilika da u iduću godinu uđu isto ležerno. Ili ih smijeniti ili da se ima garancija za dobro poslovanje.aid wrote: ↑28 Oct 2025, 21:15 Obzirom na gubitak od 45 mil. na polugodištu ovih 61 mil u rev. planu meni se čini previše dobro. Mada mi nije jasno što su prihode planirali tako konzervativno, na ispod 1,5 mlrd. kad je na pola godine već ostvareno 745 mil. Možda nas vrijeme pozitivno iznenadi. Malo kiše,uglja I zime i eto 62 mil. KM.
Upravo je prilika ova tačka dnevnog reda o povjerenju NO a istovremeno i upravi.
-
Sitna buranija
Pošteno.zzz wrote: ↑28 Oct 2025, 21:47Posipamo se pepelom. Pošteno je reći da si bio u pravu. Iako je zvučalo tendenciozno u prvi mah, navijačko apriori markiranje ovakvih i onakvih prije nego im se da prilika ali iz ove perspektive se ispostavlja da si bio u pravu. Šalabajzeri sa dna kace, cijela hijerarhija od mutavog premijera, nemuštog ministra do nesposobne uprave koja u privatnom sektoru ne bi mogla vodit ni halu. Nažalost totalno promašen mandat, 4 godine bačene u nepovrat.Sitna buranija wrote: ↑28 Oct 2025, 16:10 Ja sam to ovdje na forumu napisao onog momenta kada su najavili imenovanje ovih diletanata i vjeruj mi da su me neki forumaši optužili da sam SDA, a njima davali kredite, kao da vidimo šta ljudi znaju, možda se vodovodžija pokaže kao čudo od djeteta... I evo gdje smo sada...
Ali, ono što sam tada govorio je bilo bazirano samo na činjenicama i zdravoj logici, a ne na političkim afinitetima ili animozitetima. Jer, ako za premijera imamo osobu koja je već jednom bila premijer i pokazala se kao najgori premijer ikad i koji je Federaciju uvalio u ozbiljne ekonomske probleme, ako za ministra energetike i rudarstva dobijemo osobu kojoj je najveći dobačaj bio da bude šef kabineta načelnika Tuzle (dakle, razumije se u energetiku i rudarstvo kao Mara u kriv k...c, a jedina veza sa energetikom je što živi u Tuzli gdje se nalazi termoelektrana), ako u upravu isti ti imenuju vodovodžiju i druge osobe koje su sa električnom energijom imale veze samo koliko je potrebno da se plati račun za struju (osim Ikanovića koji zna, ali koji je mutniji od Vardara zbog čega ga je Andelija i izbacio iz uprave u prethodnom mandatu), onda to sve ne može na dobro izaći.
I kasnije kada sam govorio o njihovoj nesposobnosti koja je bila potvrđena ogromnim gubicima nakon prvih izvještaja, pa nakon drugih i svakih narednih izvještaja, nisam to radio zato što su SDP-ovci, NiP-ovci, Kukićevi i sl., nego zato što je to tako i što su sami svojim rezultatima potvrdili da su nesposobni.
Poređenja radi - od Bičakčića, preko Jerlagića, Jašarevića do Andelije, to su sve bili ljudi od struke, iz koncerna, koji su znali šta rade. Oni koje je Nikšić imenovao - Grabovica i Buljubašić sa elektroprivredom i energetikom veze nemaju. E to je problem, taj odnos prema državnom. Daleko od toga da i prije nije bilo svega i svačega, ali ovakvih sranja u ovoj mjeri nije bilo sigurno...