Fabrika duhana Sarajevo

panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by panzer »

Nije im to bio neki povlašteni položaj je su sa cijenom od 1,5 - 1,8 KM po pakovanju bili najpovoljniji sa solidnim kvalitetom. Više sam to rekao u smislu konkurencije jer je i tada Philip Moris svoje proizvode prodavao na oko 3 KM ( moje neko zapažanje, možda nisu tačne cifre). To je za naše stanovništvo bilo presudno pa je FDS imao puno bolji udio na tržištu.

A što se tiče potrošnje prikupljenih akciza to je druga priča. Treba izfinansirati više od pola stanovništva BIH pa imamo to što imamo.
nevaljalko
Posts: 17
Joined: 12 Mar 2010, 08:47

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by nevaljalko »

Objavil isu u Dnevnom Avazu 31.05.2013 za SB Kanton za skupštinu.
panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by panzer »

Tačno.
Na upit Sarajevske berze-burze vrijednosnih papira d.d., emitent "Fabrika duhana Sarajevo“ d.d. Sarajevo obavijestio je Berzu da skupština "Fabrika duhana Sarajevo“ d.d. Sarajevo nije zakazana za 21.06.2013. godine, kako je prethodno bilo objavljeno u Dnevnom Avazu (SBK-izdanje) od 31.05.2013. godine


Trebali su objaviti u biltenu mjesne zajednice oždrljići donji. Zar je moguće da su na vrh svih firmi koje su reprezentativne u BIH došli kriminalci?
Investitor
Posts: 912
Joined: 19 Apr 2012, 10:37

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by Investitor »

nevaljalko wrote:Objavil isu u Dnevnom Avazu 31.05.2013 za SB Kanton za skupštinu.
Je li misliš poziv za skupštinu FDS-a su objavili u Dnevnom Avazu za SB Kanton, nisam znao da ima neko posebno izdanje avaza po regijama. Nešto mi ovo izgleda mutno pa tako po nekim lokalnim, lijevim, novinama objavljuju datum održavanja skupštine. Imaš li taj tekst, postavi ga!
slucajni prolaznik
Posts: 382
Joined: 21 Feb 2013, 18:33

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by slucajni prolaznik »

@panzer
Uz opasku da svako ima pravo na svoje mišljenje i komentare ,generalno sam vas smatrao ozbiljnim učesnikom foruma ,te diskutantom ...ne mislim (i kao dioničar ) da je FDS neozbiljna kompanija kojoj treba objavljivanje saziva Skupštine u nekoj MZ ...dakle tko je imalo listao Zakon o gospodarskim društvima mogao je pronaći odredbu koja veli :

1.1. Sazivanje skupštine
Članak 242.
Obavještenje o dnevnom redu, mjestu, datumu i vremenu održavanja skupštine, te načinu davanja punomoći i načinu glasanja na skupštini mora biti objavljeno najmanje u jednom dnevnom listu koji se izdaje u Federaciji, najkasnije 20 dana prije datuma određenog za zasjedanje skupštine.( piše li ovdje da se odnosi na portale a osobito na neke portale namijenjene kantonalnom nivou ? )

Sve ostalo je ništavno i spada u domene "igranki " ..pa na koncu nije li naš vrli član Predsjedništva ŽK najavio Skupštinu i prije nego je bilo ko od nas običnih smrtnika imao bilo kakvu info o terminu održavanja iste ?
Danas u slobodarskom Oslobođenju poziv neke UDAU ??? ( koja indikativno ima simbol Euro u grbu mada sumnjam da imaju bilo što protiv KM ) koji poziva dioničare FDS na neki skup 10.06 .2013 ...sa dnevnim redom :
1.Zaštita vaših dioničarskih prava
2.Analiza dnevnog reda za VANREDNU skupštinu FDS ( ! ) i Vaš odnos prema ( eventualno) zakazanoj skupštini .( teško da i pisac zna šta je htio reći ? )
3.Eho izjave Željka Komšića u emisiji Face to face od 18.05.2013. a što se odnosi na FDS .

Dali i broj telefona za sve informacije : 061 89 89 89 i 066 51 47 28 .
Možda su ovo brojevi urednika portala za SB Kanton ili ko zna ...
Završavam ipak ozbiljno ..jadna nam SASE , javnost i politika ...kome dozvolimo da nam "pamet soli " ..zaslužujemo li bolje ?
Odbrana poste
Posts: 222
Joined: 22 Jul 2012, 18:28

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by Odbrana poste »

Juče ,kada su mi rekli za ovu obavijest,nazvao sam sekretara FDS i pitao o čemu se radi.Čovjek je energišno odbio mogučnost da je objavljivanje tog obavještenja o skupštini uopće moguće,tako da ni ja nisam povjerovao.Kasnije su mi poslali na mail to obavještenje.Jutros dam opet nazvao tog sekretara koji je i dalje to odbijao.Kada sam mu rekao da u ruci imam kopiju obavijesti ,rekao mi je da se onda pojavim na toj skupštini pa ću se uvjeriti da je nema.Nije nikako dozvoljavao ni mogučnost da je to objavljeno nečijom greškom,jednostavno je spustio slušalicu!Jedino što mi je ostalo da zaključim da je skupštinu i tamo zakazao neki ..den.Neki su tamo odavno.
slucajni prolaznik
Posts: 382
Joined: 21 Feb 2013, 18:33

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by slucajni prolaznik »

Pa dragi transparentni Odbrana pošte ..hajde nam molim vas pojasnite ovaj dio :Juče ,kada su mi rekli za ovu obavijest,nazvao sam sekretara FDS i pitao o čemu se radi...pročitali ste negdje , dobili neku povlaštenu informaciju ili ...zaista bi bilo korektno da podijelite sa nama kolegama ...na kraju Vašeg zadnjeg posta ...den ...opet insuinirate ili imate info koje mi nemamo ...???
panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by panzer »

slucajni prolaznik wrote:@panzer
Uz opasku da svako ima pravo na svoje mišljenje i komentare ,generalno sam vas smatrao ozbiljnim učesnikom foruma ,te diskutantom ...ne mislim (i kao dioničar ) da je FDS neozbiljna kompanija kojoj treba objavljivanje saziva Skupštine u nekoj MZ ...dakle tko je imalo listao Zakon o gospodarskim društvima mogao je pronaći odredbu koja veli ..........

Da ne živim u BIH možda bih i povjerovao da je sve u redu ali situacija je ovakva:

Već godinama gledam kako se pozicije u javnih službama opština namještaju tako da se oglasi za popunjavanje pozicije objavljuju u jednom glasilu koje se štampaju u sjedištu kantona i čiji je tiraž oko stotinu primjeraka od kojih samo jedan dođe u opštinu gdje je konkurs raspisan. Obično i taj jedan primjerak sačeka ona osoba koja je sebi namjestila konkurs preko lica zaduženih za objavu konkursa. Na taj način se vrlo jednostavno eliminišu svi ostali potencijalni kandidati.

Ovo sa objavljivanjem u Travniku može biti isti scenario. Poziv su objavili 31.05 i to u aba3u za lokalno područje koje ima najmanji broj primjeraka. Danas je 05.06 a na veb stranici FDS i dalje nema nikakvog poziva za skupštinu.

Ali hajde da prihvatimo da obavijest ne postoji i molio bih da se postavi ta kopija obavijest ako postoji da vidimo šta je u pitanju.


P.s Ova reakcija za oždrljiće donje je bila jer sam mislio da je FDS potvrdila da je poziv objavljen a tek sad vidim da su negirali objavu.
Odbrana poste
Posts: 222
Joined: 22 Jul 2012, 18:28

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by Odbrana poste »

Dakle ovaj slučajni ni ovdje mi neda mira.Pa čovjeće sasvim je normalno da ja ,na neki način dođem do svake informacije koja se objavi ili čak samo proizvede,a odnosi se na ono što me posebno zanima i gdje imam poprilične interese. Znam popriličan broj ljudi,oni opet znaju šta bi to meni i njima moglo koristiti i jednostavno me obavijeste.
A ta Obavijest je pola stranice ,ja je imam na mailu,pokušao sam da je ovdje postavim ali nije uspjelo.
Lično mislim da su oni ,nakon što je NO odlučio da se zakaže skupština,to i tražili od Avaza.I kada je već obavijest otišla u štampu,neko je zahtjevao da se povuće.Onda su to i učinili,ali prvo izdanje je očito već bilo tiskano.Neko je očito nečim obezbjedio dodatno vrijeme za menadžment i NO.A možda se čekaju i rezultati onih silnih aktivnosti Finansijske policije.
panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by panzer »

Pošalji na [email protected] pa da ja probam postaviti. možda treba mijenjati format dokumenta.
Post Reply