Na SASE piše, cijena otvaranja 197,00, pa cijena zatvaranja 196,00 i zadnja cijena 200,00.
Glupo, valjda bi cijena zatvaranja i zadnja cijena trebalo biti isto.
Bit će da je trgovano poslije 13 i 30.
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Gledao sam na teletraderu pojedinačne transakcije i zadnja je na 200 . Vjerovatno su te "zvanične podatke" o cijeni sa otvaranja i zatvaranja dobili od SASE "stručnjaka".
Koji su unaprijedili sve kako je došao novi direktor, jelte.
Koji su unaprijedili sve kako je došao novi direktor, jelte.
Kurs bi po meni trebao biti zadnja cijena trgovanja.
Prosječna cijena je nešto drugo, ali svakako ne znaci koliko dionica u tom momentu vrijedi.
Prosječna cijena je nešto drugo, ali svakako ne znaci koliko dionica u tom momentu vrijedi.
"Inostrani mujo" žuti karton :
Odluku o izdavanju prekršajnog naloga društvu GADUBA FINANZ A
Kad amerikanci krenu sad da kupuju dionice elektroprivredepanzer wrote: ↑27 Oct 2025, 19:24 https://www.biznisinfo.ba/amerikanci-pr ... u-detalji/
Šta je ovo, jel na arizoni sjedište?
A elektroprivreda i ostali počnu poštovati korporativna pravila...
Za razliku od nas Ameri znaju podnijeti tužbu.
Da je kojim slučajem neki amerikanac ima par procenata u Elektroprivredi, davno bi je natjerao da odustane od prodaje ispod proizvodne cijene.
Da je kojim slučajem neki amerikanac ima par procenata u Elektroprivredi, davno bi je natjerao da odustane od prodaje ispod proizvodne cijene.
Wow. Kako interesantno. Eventualna berza u Brckom bi bila ja mislim pun pogorak. Mogla bi imati manje-vise sve firme iz FBiH i RS i neke nove. Ali da bi prica zazivjela potrebna su sredstva i ozbiljni investutori koji bi pokrenuli pricu.
I naravno registri vrijednosnih papira u FBiH i RS bi zbog politike vjerovatno ostali odvojeni i mozda bi se usposoitavio jos jedan registar v.p. u Brckom za firme izlistane samo u BD....
In other news... Solana nam se izgleda polako ali prilicno sigurno dize...
I naravno registri vrijednosnih papira u FBiH i RS bi zbog politike vjerovatno ostali odvojeni i mozda bi se usposoitavio jos jedan registar v.p. u Brckom za firme izlistane samo u BD....
In other news... Solana nam se izgleda polako ali prilicno sigurno dize...
Distriht Brčko je RVP RS-a.
Kad sam imao dionice Bimala dobio sam izvod iz registra RS-a.
Kad sam imao dionice Bimala dobio sam izvod iz registra RS-a.