BH Telecom

panzer

Re: BH Telecom

Post by panzer »

Na tom nekom fonu su trenutni komentari.

Po svemu sudeći ovakva akvizicija je više od poslovne transakcije. Pare su tu najmanji problem.
Prije par mjeseci sam navodio primjer da su dio autoputa koji se gradi na sjeveru države, i to dionicu manju od 20 kilometara, sa početnog planiranog troška od oko 390 miliona eura podigli odnosno prihvatili zaduženje od preko 700 miliona eura.
Vijeće ministara BiH je početkom ovog mjeseca prihvatilo prijedlog amandmana s kreditorima koji se odnosi na dionicu Medakovo – Poprikuše na Koridoru 5C. Amandmanom se procijenjeni troškovi za realizaciju ovog projekta uvećavaju i sada iznose čak 722 miliona eura u odnosu na prvobitno predviđenih 391 milion eura.
Skoro milijarda i po KM!!
Bez dreke, bez " ima pozitivnih , ima negativnih strana", bez " upropastiće firmu" i svih " zabrinutosti".

Ova akvizicija mijenja "konstitutivnu" ravnotežu u telekomunikacijama i zato se traži rješenje i ide sporo.
Truba

Post by Truba »

raste
sigurno insajderi imaju info

:lol:

dividenda?
leon

Post by leon »

BH Telecom d.d. Sarajevo – Obavijest o sazivanju skupštine dioničara
Nadzorni odbor emitenta BH Telecom d.d. Sarajevo obavještava o sazivanju 90. (vanredne) skupštine dioničara za 24.10.2025. godine sa početkom u 10:00 sati, u prostorijama društva u Sarajevu, ulica Franca Lehara broj 7.

Predloženi dnevni red uključuje slijedeće tačke:
- Izbor predsjednika Skupštine i dva ovjerivača zapisnika;
- Donošenje Odluke o usvajanju Trogodišnjeg plana poslovanja Društva za period 01.01.2025. do 31.12.2027. godine
- Donošenje Odluke o materijalnim pravima predsjednika i članova Nadzornog odbora Društva
- Donošenje Odluke o imenovanju vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Društva
- Donošenje Odluke o dodjeli nagrade članovima Uprave za izuzetne rezultate poslovanja

Izvor: - Oslobođenje od 07.10.2025. godine, strana 10.
investmen

Post by investmen »

leon wrote: 07 Oct 2025, 12:16
BH Telecom d.d. Sarajevo – Obavijest o sazivanju skupštine dioničara
Nadzorni odbor emitenta BH Telecom d.d. Sarajevo obavještava o sazivanju 90. (vanredne) skupštine dioničara za 24.10.2025. godine sa početkom u 10:00 sati, u prostorijama društva u Sarajevu, ulica Franca Lehara broj 7.

Predloženi dnevni red uključuje slijedeće tačke:
- Izbor predsjednika Skupštine i dva ovjerivača zapisnika;
- Donošenje Odluke o usvajanju Trogodišnjeg plana poslovanja Društva za period 01.01.2025. do 31.12.2027. godine
- Donošenje Odluke o materijalnim pravima predsjednika i članova Nadzornog odbora Društva
- Donošenje Odluke o imenovanju vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Društva
- Donošenje Odluke o dodjeli nagrade članovima Uprave za izuzetne rezultate poslovanja

Izvor: - Oslobođenje od 07.10.2025. godine, strana 10.
čuj :"Odluke o dodjeli nagrade članovima Uprave za izuzetne rezultate poslovanja " :shock:
Mirnes

Post by Mirnes »

jao jao, ne znam da li je slična odluka bila u zadnjih 10 godina. ne kažem da ne treba nagraditi,
Begov Han
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Truba wrote: 06 Oct 2025, 13:32 raste
sigurno insajderi imaju info

:lol:

dividenda?
Jeste, ide dividenda Kovačeviću. Pa ne mora svaki put ići dioničarima :lol:
beka26

Post by beka26 »

Trgodišnji plan poslovanja važan je zbog troškova koje kompanija mora ukalkulisati za kupovinu kompanije Telemach. Čeka se odluka Konkurencijskog vijeća BiH o ovoj akviziciji kako bi se pristupilo finalizaciji ovog ugovora.

Odobrenje antimonopolskog tijela Crne Gore za kupovinu Telemacha u Crnoj Gori je pristiglo/quote]
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

Mirnes wrote: 07 Oct 2025, 13:25 jao jao, ne znam da li je slična odluka bila u zadnjih 10 godina. ne kažem da ne treba nagraditi,
Bilo je u prošlom sazivu Uprave. Također su im isplaćeni bonusi.
Truba

Post by Truba »

meni nije problem njima isplatiti sve sto su zasluzili
ali sto je s nama?
dje smo mi sa svojim udjelom ipak i mi smo ulozili u njih
Post Reply