Elektroprivreda BIH

brzi

Re: Elektroprivreda BIH

Post by brzi »

Ako se Truba rijesi ove dionice onda ti nemoj.
Šalim se.
Ona na dnu, može samo ići nabolje, a da li treba čekati godinu, dvije ili pet, to je teško reći.
Jučer gledam cijenu zlata i kažem sebi, kud ne proda dionice Elektroprivrede prije dvije godine i ne kupih zlato.
Al da ne bi bilo iz greške u grešku, sad neću prodati, osim ako ne budem morao.
Skendi122

Post by Skendi122 »

Ja sam mislio sa ce ove blok tarife malo dionicu razdrmati, kad ono kontraefekat. Mada mi se cini da sve ove interesantne dionice polako postaju nedostupne. Ko ce tako lako naprimjer iskesirati 100km za cement, Asa banka postaje pomalo skupa, Bosnalijek ce vjetovatno sad da tapka u mjestu kao i bh telekom, tako da je mozda vrijeme da se pocne malo da raste. Cini mi se da treba samo jedna pozitivna vijest da se situacija promijeni.
panzer

Post by panzer »

Što se tiče poslovnog performansa, trebalo bi da je ovo zadnjih par mjeseci crnila. Od iduće godine bi trebalo biti dosta bolje. Što budu bolji rezultati više će se odraziti na sentiment tržišta. Koliko god da izgleda loše, ovdje ima solidne likvidnosti. Često se trguje odnosno često ima kupaca.
Izgleda crno ali uvijek ima kupovnih naloga, nisu agresivni ali kupuje se. Iskreno nemaju potrebe ni biti agresivni. Samo dočekuju kupce i čak sebi traže prihvatljivu kupovnu cijenu.
brzi

Post by brzi »

Skendi122 wrote: 17 Sep 2025, 23:18 Ja sam mislio sa ce ove blok tarife malo dionicu razdrmati, kad ono kontraefekat. Mada mi se cini da sve ove interesantne dionice polako postaju nedostupne. Ko ce tako lako naprimjer iskesirati 100km za cement, Asa banka postaje pomalo skupa, Bosnalijek ce vjetovatno sad da tapka u mjestu kao i bh telekom, tako da je mozda vrijeme da se pocne malo da raste. Cini mi se da treba samo jedna pozitivna vijest da se situacija promijeni.
slušaj,..
dvije moje najveće greške su prodaja dionica Mann Hummela po 50 KM a godinu poslije bile 120 KM i Cementare Kakanj po 33 KM a tri godine kasnije 85 KM uz dividendu veću od 10 KM u ove tri godine.
Ne bi da mi se ponovi i treća takva situacija, da prodam dionice Elektroprivrede po 10 KM a za godinu bude 30 KM.
Skendi122

Post by Skendi122 »

brzi wrote: 18 Sep 2025, 08:59
Skendi122 wrote: 17 Sep 2025, 23:18 Ja sam mislio sa ce ove blok tarife malo dionicu razdrmati, kad ono kontraefekat. Mada mi se cini da sve ove interesantne dionice polako postaju nedostupne. Ko ce tako lako naprimjer iskesirati 100km za cement, Asa banka postaje pomalo skupa, Bosnalijek ce vjetovatno sad da tapka u mjestu kao i bh telekom, tako da je mozda vrijeme da se pocne malo da raste. Cini mi se da treba samo jedna pozitivna vijest da se situacija promijeni.
slušaj,..
dvije moje najveće greške su prodaja dionica Mann Hummela po 50 KM a godinu poslije bile 120 KM i Cementare Kakanj po 33 KM a tri godine kasnije 85 KM uz dividendu veću od 10 KM u ove tri godine.
Ne bi da mi se ponovi i treća takva situacija, da prodam dionice Elektroprivrede po 10 KM a za godinu bude 30 KM.

Ma odlucio sam i ja da cekam. Nekad malo gubim strpljenje, ali definitivno cu i narednu godinu sacekati.
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

Zato na berzu i ulažem samo sredstva na dugi rok, da mi ne dođe u nekom trenutku da mi trebaju, pa prodaji po svaku cijenu.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Kakve su šanse da se ova godina završi bez minusa?
Ako se to desi onda bi sljedeća morala donijeti plus.
panzer

Post by panzer »

Sljedeća bi svakako trebala donijeti plus. Ako ovu završe sa minusom od oko 25 mil KM to će biti "odlično".
Truba

Post by Truba »

brzi wrote: 18 Sep 2025, 08:59
slušaj,..
suze same teku
panzer

Post by panzer »

Sad ćemo se početi redati oko 9 KM. Malo je ranije nego što sam očekivao. Mada i ne vjerujem da će biti voljne prodaje po toj cijeni.
Post Reply