Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Sitna buranija, znas i sam...
Dati krediti - kraj 2024. 23,1 mil, polugodisnji 2025 25,4 mil.
Kolibri, pa valjda je jasno - dividednda od BSNL mozda bude dovoljna da da Solana malo odahne biti ATM.
Dati krediti - kraj 2024. 23,1 mil, polugodisnji 2025 25,4 mil.
Kolibri, pa valjda je jasno - dividednda od BSNL mozda bude dovoljna da da Solana malo odahne biti ATM.
-
Ok, ima datih kredita preko 20 mio KM, to si u pravu, ali ima i prihod od kamata preko 600 hiljada KM, pa je i rezultat utoliko veći. Manje bi dobili para da drže te pare oročene u bankama. A nerealno bi bilo očekivati da dijele sve kao dividendu. Ja bih sada potpisao da daju pozajmice većinskom vlasniku i ubuduće uz njegovo plaćanje kamate Solani, i uz redovnu isplatu dividende od 6 i više KM...
A vidi, nisam TO uspio upratiti. Ipak nije sve na lijepe oci. 3% je 3%. Hmmm.... Hvala za info.
Izvinjavam se za off ali me ovo podsjeti na film Father's Little Dividend 1951. Jel iko do sad gled'o obradu ovih starih filmova u 4K i sa 60fps. Kvalitet je vanzemaljski:
https://www.youtube.com/watch?v=wWjznQN41s4
Izvinjavam se za off ali me ovo podsjeti na film Father's Little Dividend 1951. Jel iko do sad gled'o obradu ovih starih filmova u 4K i sa 60fps. Kvalitet je vanzemaljski:
https://www.youtube.com/watch?v=wWjznQN41s4
Poreska uprava odavno kažnjava za beskamatne pozajmice. Zato se sve daju po zakonom definisanim kamatnim stopama.
Prije ili kasnije te pozajmice se vrate i isplate kao dividenda.
Što se tiče Bosnalijekove "vanredno visoke dividende" , zašto se prvo ne pogleda finansijski izvještaj.
Prije ili kasnije te pozajmice se vrate i isplate kao dividenda.
Što se tiče Bosnalijekove "vanredno visoke dividende" , zašto se prvo ne pogleda finansijski izvještaj.
Bosnalijek prema polugodišnjem izvještaju stoji prilično dobro, 1 mil više u odnosu na isti period prošle godine, smatram da bi pametan potez bio da se rasporedi izvlačenje dobiti između BSNL i Solane kako bi preduzeća mogla rasti, investicije nastaviti a vlasnici biti zadovoljni.
Mogu isplatiti 20 miliona KM ali onda će ostati praznih računa. A mogu isplatiti kao i do sad jer je i to 10 miliona KM. Eventualno isplate 15 miliona KM
Uvijek do sada ja bih nazvao i dogovorio kada da dodjem da izvršim uvid u materijale za skupštinu.Tamo bi me sačakao Bogdan sa materjalima.Ja bih pogledao ono što me zanimalo,naravno posebno prijedlog odluke o iznosu dividende.Usput bi se i prijavio za skupštinu,uz prigovor sekretara zašto nemam orazac za priavu.
I ovog puta sam to pokušao u nekoliko navrataali nisam uspio dobiti nikoga ko bi mi to omogučio.Zadnji put sam rekao sagoorniku ssa druge da me posebno zanima prijedlog dividende.On mi je rekao da je iznos kao prošle godine.Ja sam mu povjerovao.
I ovog puta sam to pokušao u nekoliko navrataali nisam uspio dobiti nikoga ko bi mi to omogučio.Zadnji put sam rekao sagoorniku ssa druge da me posebno zanima prijedlog dividende.On mi je rekao da je iznos kao prošle godine.Ja sam mu povjerovao.