Koja banka je to? Meni se čini da Mtel postepeno pušta isplate, da ne ide svima odjednom...
Telekom RS
Re: Telekom RS
Ma šalim se, samo da vidim koliko ste aktivni na forumu
zbog tvoga trolovanja ja sam isao u banku i trazio izvjesca
-
Rekli su okvirno druga polovina avgusta...
Meni se čini da poslije onalkvog polugodišnjeg izvještaja, nema šanse da ovo ostane iznad 1,00KM. Šta mislite do koliko će padati?
-
Nominalna je 1 KM, knjigovodstvena 2,16 KM (ok da se izbije nerealan iznos ulaganja opet je to bar 1,8 KM knjigovodstveno), a dobit polugodišnja 29 miliona, tako da će godišnja biti bar 60 miliona. Isplaćiju dividendu, nešto manju, ali je iaplaćuju. I ti misliš da nema šanse da se održi iznad 1 KM? Pa kada je bila na najnižem nivou od nekih 0,84 KM prije nekoliko godina, to je uz efekat inflacije kao ova sada cijena. Tako da možeš to posmatrati kao da je sada cijena na najnižem nivou ikad. I ti očekuješ i dalji značajan pad?
Očekujem. Sve što si napisao je tačno i logično. Nažalost, logika nikad nije bila jača strana na našem tržištu. Ako ćemo realno, da ima logike i da neko uvažava argumente koje si iznio, ne bi cijena pala ni ovoliko.Sitna buranija wrote: ↑20 Aug 2025, 12:38 Nominalna je 1 KM, knjigovodstvena 2,16 KM (ok da se izbije nerealan iznos ulaganja opet je to bar 1,8 KM knjigovodstveno), a dobit polugodišnja 29 miliona, tako da će godišnja biti bar 60 miliona. Isplaćiju dividendu, nešto manju, ali je iaplaćuju. I ti misliš da nema šanse da se održi iznad 1 KM? Pa kada je bila na najnižem nivou od nekih 0,84 KM prije nekoliko godina, to je uz efekat inflacije kao ova sada cijena. Tako da možeš to posmatrati kao da je sada cijena na najnižem nivou ikad. I ti očekuješ i dalji značajan pad?