ASA BANKA

Truba

Re: ASA BANKA

Post by Truba »

nije ovo za mene
indikator

Post by indikator »

Nakon što su realizovane tri transakcije po 200KM (4+10+15 dionica) neko odluči da proda 543 dionice (178+50+7+308) po 190KM. Kao da nekome nije cilj da ova dionica ode preko 200KM.
panzer

Post by panzer »

Ne treba tražiti zavjere, dobro je da ima solidne ponude ispod 200 KM. Veliki skok cijena odbije ljude koji razmišljaju da kupe. Blagi rast cijene ih privuče pošto se i takav uklopi u ulagačku kalkulaciju.
SSenseiSS

Post by SSenseiSS »

Tako je, zavjere ćemo ostaviti za dionice Elektroprivrede :lol:
Muzafer

Post by Muzafer »

Nisam ni ja vidio nista cudno, naprotiv, jer pratio sam situaciju.

Kad se pojavio kupovni na 200 i poklopio sa prodajom na 200, aktivirao se dinamicki prekid trgovanja od 15 minuta, koji ide, kako na SASE stranici kazu, svaki put kada cijena skace +-3% u odnosu na prethodnu trgovanu. Taj prekid je uzrokovao da se na 200 proda i vise da ga nije bilo, jer su sa jedne strane bile samo 4 dionice prije prekida trgovanja. Nakon te prodaje pojavio se prodajni od nekoliko stotina i stajao je na 200 neko vrijeme, a na 190 je vec bio kupovni od nekoliko stotina. Onaj sa 200 je odlucio da se sidje i poklopi se sa ovim od 190, dinamicki prekid trgovanja od 15 minuta se opet aktivirao i nakon otvaranja, trgovan je veci iznos nego da nije bilo ovog dinamicnog prekida.

Nevezano za temu, nesto mi govori da bi se balon na SASE mogao aktivirati mozda jesenas. Primjeri Energoinvesta i Sa osiguranja govore da je vertikalni stampedo idekako moguc. Pokogovu ako do jesenas Trampu prodje ovo bjesomucno insistiranje da FED obori kamatne stope. Mnogi fondovi u svijetu samo cekaju jeftine pare pa da ih plasiraju u investicije.

A samo 10 posto od depozita u bankama u BiH da se usmjeri u dionice, sve bi moralo krenuti vertikalno.
Post Reply