Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
hoće li dočekati kraj godine na pozicijama?
-
Pa naravno da hoće. Pa nisu oni krivi za ovaj rezultat nego Fadil, Džindić, Andelija... ma sve do Bičakčića su svi krivi. Samo oni nisu...
Kako reče ona gospođa glavna ekonomistica, što više struje isporučujemo i što veći prihod pravimo to nam je veći gubitak. Za takve stvari ide smjena momentalno.
Da djetetu iz osnovne škole daš da trugje strujom i da na raspolaganju ima proizvodne kapacitete kao oni, dijete bi napravilo 100 miliona zarade na trgovini, ovi velemajstori naprave 100 miliona gubitka. Ne mogu se više vaditi ni na domaćinstva. Gubitak na domaćinstvima je manji od zarade na tržišnom snabdjevanju tako da bi bez kupovine i prodaje struje trebali biti u plusu.
-
Izgleda da, suprotno Montyjevim nadanjima, nisu kupovali struju kada je najjeftinija ili kada oni tebi plaćaju da je preuzmeš, nego su je izgleda kupovali kada je najskuplja i kada je skuplja i od uglja koji su mogli kupiti (uvesti iz Južne Amerike, Kine, pičke materine...), pa ga pržiti i sami je proizvesti. Ja lično nisam nikad ni vjerovao da oni znaju išta dobro napraviti, ali eto Monty je bio najveći optimista od sve djece i sve se nadao da oni zapravo sada kupuju jeftinu struju kada su cijene nisko, a proizvode samo kada moraju i tako prave odličan posao...
ljudi dragi država je najgori vlasnik
ne znam sto nije jasno
takodjer mi nije jasno kako ste me zavalili da ovo kupujem
neko me naklis uputio na ovaj forum
ne znam sto nije jasno
takodjer mi nije jasno kako ste me zavalili da ovo kupujem
neko me naklis uputio na ovaj forum
-
E zbog ovog sam u jednom momentu i rekao da ovim kretenima ne treba dozvoliti da dižu cijenu struje, jer time oni zapravo ne ispravljaju nikakve anomalije u poslovanju, nego to koriste samo da prikriju katastrofalne rezultate poslovanja i otvore sebi prostor za pljačku. Ovako smo na gubitku i kao dioničari i kao kupci. Onako smo bili na gubitku samo kao dioničari

Ja sam iz Elektroprivrede izišao 2015. uz gubitak od 13.000 maraka. I rekoh sebi nikad više ništa gdje je država vlasnik i sjeba me ona dividenda 2018. ponovo uđoh zbog par hiljada. Da stvar bude gora i one rekordne cijene struje 2021. i 2022 me navedoše da sve uložim, prodavao Cementaru Kakanj, BH Telekom,.. sad sam ispusti 100.000 na 2000 dionica Cementare, umjesto da sam se smeća potpuno riješio, po cijenu da nekad bude i 50 maraka.
Al sad ovih 5000 dionica koliko imam ne bi prodao, makar ih poderao kao što su ljudi derali certifikate.
Kad je šenluk nek i hala gori,..

-
To je baš bolno iskustvo...