Da ne bude sada veća dividenda, nakon što je AS izašao na 37%? Ne znam može li se mijenjati prijedlog na ponovljenoj skupštini?
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Pa to bi bio sasvim očiti primjer insajderske trgovine. O tome i govorim.
lagano su AS-u "prodali dionice" Unicredit banka (vjerovatno su kupovali za njih ranije), mislim da nije pisalo skrbnički, malo HG firma koja je rodbina sa AS-om, i još neke siće...ovo je bilo samo da ih ne klape jer su ranije uzimali kao povezana lica bez javnog poziva
Begov Han
Sada As Holding može imati većinu u NO. Svoju upravu, praktički može upravljati s firmom.
Sa 37,00% glasova na skupštini su glavni. Ostali dioničari i ako se udruže teško mogu imati prko 30,00%.
Znači da za Bosnalijek dolazi novo vrijeme, nadajmo se sa bojom dobiti i bez afera i sličnih radnji.
Ralno uz dobro upravljanje dobit može biti bez problem duplo veća.
Mislim da će ove dionice u budućnosti jako puno vrijediti.
Ako AS Holding ponovi priču Asa banke, i Solane, nit će super.
Sa 37,00% glasova na skupštini su glavni. Ostali dioničari i ako se udruže teško mogu imati prko 30,00%.
Znači da za Bosnalijek dolazi novo vrijeme, nadajmo se sa bojom dobiti i bez afera i sličnih radnji.
Ralno uz dobro upravljanje dobit može biti bez problem duplo veća.
Mislim da će ove dionice u budućnosti jako puno vrijediti.
Ako AS Holding ponovi priču Asa banke, i Solane, nit će super.
-
Da se nadovežem na svoje postove od 19.5. i 23.5. Volim kada budem u pravu i kada dobro predvidim razvoj događajaSitna buranija wrote: ↑23 May 2025, 23:30Da se ovim svojim postom od prije neki dan nadovežem na Slavuja.Sitna buranija wrote: ↑19 May 2025, 11:16 Osim ako nemaju već sklopljen dogovor sa nekim od ovih koji već imaju po nekoliko procenata vlasništva. Ovo vjerovatno nije ni planirano za male dioničare...
Vjerovatno je napravljen dogovor sa ovima koji se kriju iza skrbničkog računa (bar sa dva aktera), koji njih zadovoljava, a s obzirom na cijenu koju su oni plaćali za dionice, ovo je za njih odličan deal. Sudeći prema količini koju je Slavuj naveo to je otprilike to. Jer ne može se baš lako prodati preko milion dionica redovno putem berze a da se ne obori cijena. Onaj na Elektroprivredi je stavio oko 12 hiljada dionica, pa cijena ne može da se održi, a ne staviti milion. Ali eto vidjećemo. Uglavnom, što je dobar deal za nekoga, ne mora biti dobar deal za nekog drugog. Vjerovatno se neće puno malih dioničara javiti na ovaj tender, jer da su htjeli prodati po 27-28 KM mogli su to uraditi redovnim putem na berzi, a nisu. I zato vjerovatno i jeste cijena nešto niža od toga da se oni ne javljaju, nego da sve bude bez velikih iznenađenja i da se završi posao sa onima s kim je i dogovoreno.
Ovo je naravno samo moje mišljenje, nemam nikakve insajderske informacije. Samo logiciram "naglas"...