Znam ja da je rasprava na ovoj temi već neko vrijeme kafanska, bez brojčane argumentacije sa prozivanjem imena i sl. Međutim rješenje nije u tome da se ostavi jednoj strani da širi glasine lobira i spinuje. Forum čitaju i oni koji ne znaju detalje , zar da prepustimo da stotine ljudi formira svoje mišljenje na osnovu toga.graditelj wrote:Upravo to, dogovoriće se oni već. Mene samo iritira rasprava ovdje izmdju ovih i onih a ustvari je apsulutno svejedno, opet će tu bit "dečko" ovaj ili onaj svejedno je meni, i šta ćemo onda? I dalje talovi, rastaljivanje šibicarenje i tako dva meni dva tebi a ostalim jok i opet ispočetka dok se boje ne razliju.
Znam i da je svejedno hoće li firmu preuzeti ovi ili oni ako su obje strane u duši iste. Ali šta je alternativa, da samo sjedamo i gledamo. Mislim da je ravnoteža u ovom trenutku najbolje rješenje, bar da jedni paze na druge, bar zasad. Vrlo brzo će izvještaji o poslovanju pokazati kako upravljaju ovi novi, pa ako bude bolje nego za Arslanagića ja ću im čestitati.
Evo izgubilo se više od godine na ovo preuzimanje i nije još završeno. Da je firma preuzeta prije godinu, potpuno, moglo se je imati 15 miliona dobiti. Pošto se nije imalo para, pa se preuzimalo polako i "štedljivo" a firma gubila domaće tržište sa direktorom koji nije bio u punom kapacitetu imamo sad i gubitak. Faktički je sam Haden ispustio tih 15-20 miliona koje bi imao da je zavladao na vrijeme i u punom kapacitetu. E sad pitanje je koliko je uštedio razvlačeći preuzimanje godinu dana da bi kupio za marku dvije niže ako je istovremeno izgubio 15-20 miliona koje je mogao imati plus gubitak tržišta koje će morati ponovo osvajati. Istorija je pokazala da oni koji pokušavaju tako piljarski poslovati jednostavno nemaju tu strategijsku širinu za donošenje važnih poslovnih odluka koje ljudi na tim mjestima moraju imati.
Pravi ozbiljan kupac, neka renomirana farmaceutska firma (a svakako da bi ih bilo da ih se informisalo) kupila bi to za 3 dana po 25 po dionici i vratila uloženo za 2-3 godine kroz dobit kao jedini vlasnik. Ali sitni su ovi za takv način razmišljanja.
Prilog na FTV je bio standardno nepismen. Autori po običaju nemaju veze s temom. Vrhunac je kad je djevojčica koje je to radila poentirala nešto kao "vidjećemo ko će prevladati crveni ili zeleni", aludirajući valjda na SDP i SDA. Kakve stranke i bakrači. Ovdje je stvar samo o ličnim interesima. Niti je uostalom SDP crven niti je SDA zelen, nema tu više odavno nikakve ideologije niti religije. Postoji samo miris novca, trulih dealova, reketa, osvajanja nekretnina, trpanja nesposobne rodbine u nadzorne odbore i sl.