a što im ne trebaju od EP???
nisam mtel prodavao kad se strovalio sa 1.69 na 1.11 a isto sam uložio kao i bhtelekom
BH Telecom
Re: BH Telecom
Uzelli bi oni i od EP ali stručnjaci iz EP nisu kadri napraviti dobit.
-
Da sam sebe citiram, da se ne ponavljam...Sitna buranija wrote: ↑06 May 2025, 18:27 Ja sam, nakon 16-17 godina prodao sav telekom koji sam imao. Upravo da ne bih ovisio o njihovim muljažama i nestručnosti. I na kraju izvisio kao u slučaju EPBiH. A ovo sa kupovinom Telemacha me strašno podsjeća na situaciju sa Mtelom od prije desetak godina kada su preplaćivali operatere koje su kupovali i na taj način izvlačili lovu iz firme i doveli je na rub likvidnosti. Sreća pa su prije godinu i po prodali stubove, pa su se konsolidovali...
A za podsjetnik, kada izvuku sav keš iz firme kroz akviziciju, onda idu zaduženja da se pokrije tekuća likvidnost. A u tom slučaju nema para za dividendu. Osim, ako akvizicija bude koštala do 150 miliona, pa ne sprže sav keš. Onda se mogu očekivati i pozitivni efekti. Ali čisto sumnjam...
zanimljivo je da niko osim avaza ne piše o 740 miliona, a avaz uzeo izjave samo od opozicije....
nerealno zvuči
mada nema demanta iz bht
nerealno zvuči
mada nema demanta iz bht
Begov Han
-
Sve je moguće ali u pravu si, sve napisano u Avazu treba uzeti sa mnogo rezerve a pogotovo njihove naslovnice. Jedino, ako ovo za Telecom nije tačno pitanje je zašto oni to ne demantuju.
Evo npr jedna naslovnica iz Avaza od prije cca godinu i po, čisto da, se vidi do kojeg nivoa ludosti oni mogu ići i koliko im se može vjerovati u vezi bilo čega. Ovo je bilo o cijeni struje.
https://avaz.ba/vijesti/bih/871057/u-da
Evo npr jedna naslovnica iz Avaza od prije cca godinu i po, čisto da, se vidi do kojeg nivoa ludosti oni mogu ići i koliko im se može vjerovati u vezi bilo čega. Ovo je bilo o cijeni struje.
https://avaz.ba/vijesti/bih/871057/u-da
-
Ja im ne vjerujem da je ovolika cifra u pitanju, ali da će se zaduživati (a nikad prije nisu) vjerovatno hoće, dok ovaj Tornjak piše o time. Nešto je nanjušio. A možda ih i reketira ne bi li i on dobio dio kolača, na ovaj ili onaj način.
Međutim, ovo o nepostojanju trogodišnneg poslovnog plana je tačno jer ga nisu usvojili, kao ni izmjene statuta i neke druge stvari. Idu u akviziciju, a dioničari pojma nemaju o tome, jer u prijedlogu poslovnog plana koji nije usvojen nije bilo ni slova o tome. Idu u izmjene statuta, pa ih većinski vlasnik ne usvoji. Što su i sazivali skupštinu ako većinski vlasnik nije inicirao sve ovo? Ili se ovo radi u nekom paralelnom sistemu? Ne kažem da sad svekolika javnost treba imati sve detalje oko akvizicije, ali bi dioničari trebali imati malo više saznanja o svemu nego što sad imaju. A sad nemaju pojma ni o čemu...
Međutim, ovo o nepostojanju trogodišnneg poslovnog plana je tačno jer ga nisu usvojili, kao ni izmjene statuta i neke druge stvari. Idu u akviziciju, a dioničari pojma nemaju o tome, jer u prijedlogu poslovnog plana koji nije usvojen nije bilo ni slova o tome. Idu u izmjene statuta, pa ih većinski vlasnik ne usvoji. Što su i sazivali skupštinu ako većinski vlasnik nije inicirao sve ovo? Ili se ovo radi u nekom paralelnom sistemu? Ne kažem da sad svekolika javnost treba imati sve detalje oko akvizicije, ali bi dioničari trebali imati malo više saznanja o svemu nego što sad imaju. A sad nemaju pojma ni o čemu...