Elektroprivreda BIH

Sabur2

Re: Elektroprivreda BIH

Post by Sabur2 »

Ma svući će je ovako na 10 opet.
Naći će se kupovnih naloga za to.
Truba

Post by Truba »

idemo do dna
dionica ep i ja
brzi

Post by brzi »

shaldzia

Post by shaldzia »

Državna firma, problem je rashodovna strana i tako će uvijek biti, koliko god dizali cijene
panzer

Post by panzer »

To je paušalna izjava.

Hajde da skupa pređemo bilansne stavke pa da kažemo gdje konkretno ima više nego što treba biti.
Truba

Post by Truba »

Cijena struje ide gore
Ali zato cijena donice ide dolje
I novst od 2028
novi obracun.. dionicari uplacuju dividendu firmi ne obratno
Muzafer

Post by Muzafer »

Ma evo ja imam nesto sredstava trenutno i prije pola godine sam mislion da bi bilo pametno uci jer ovo kao ne moze vise dole, ali ne reci dvaput. Itekako, itekako moze. Odnosno nece nidje ova dionica. Bar ne u dogledno vrijeme.

Izvini panzer, bez sarkazma imas sjajne info i upise, ali kad je rijec o EP, kao da ti izlazi iz vida koliko se ova dionica pa i firma ljudima jednostavno gadi, gadi, gadi, gadi. Ocekujes neki porast cijene na osnovu tehnickih parametara trgovine, bez obzira sto firma jedako nastavlja da objavljuje gubitke i to bi mozda bilo moguce kad bi bilo manje dionica.

Ali ovdje ce uvijek biti dovoljno u fondovima koji nece imat/htjet nista drugo da prodaju nego EP. Potpuno suprotna situacija u odnosu na PBS gdje jednostavno nema indirektne prodaje, ma koliko se ponudi za kupnju, jer nema prodavaca.
panzer

Post by panzer »

To je dobro zapažanje.
Tehnički parametri trgovanja su osnova. A oni stvarno pokazuju da se ljudima gadi. Ponuda je prevelika.

Ipak tu se stvara kontraefekat.

Ako ti se nešto gadi a nemaš trenutnog rješenja onda "zaboravi" ulaganje. Nikakvog efekta nema ako svi stoje na 12 KM. Niko neće prodati. A sa druge strane, niko neće kupiti. Pa neka svi zaborave ulaganje na izvjesno vrijeme a paralelno da se radi na pritisku na upravu ili evenutalno politiku. A da se sve otpiše, hidroelektrane i dalje vrijede 3 milijarde KM.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Meni je ovo penzioni fond, a u penziju ću najkasnije 2032.
Tako da se nadam da će do tad da se raspetlja.
Odnosno ne žuri mi se, ali nemam baš vremena. :lol:
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

Ma dobro, svi su u pravu i @Muzafer i @panzer, ali ovdje ko ulazi definitivno mora računati da je ovo dionica na dugi rok, ali da će kapitalna dobit vjerovatno biti velika.
Post Reply