Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Sitna buranija

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by Sitna buranija »

Sabur2 wrote: 06 May 2025, 14:10 Imam neki osjećaj da je PBS i BosnaRE kupio isti kupac.
lijepo okruglih 100 tisuća na to dvoje sa 1% provizije brokeru.
Iznenada isti dan dvije dionice koje se inace ne pojavljuju, a gotovo po trzisnoj cijeni.
Ne znam za PBS, ali za Bosna RE znam da je stajao ovaj prodajni nalog duže od mjesec dana i niko nije htio kupiti. S druge strane je stajao ovaj kupovni koji se sa 1500 KM za tih mjesec dana popeo na ovih sadašnjih 2010 KM. Iskreno, iznenadilo me je da je neko kupio po ovoj cijeni. Prije par mjeseci je neko kupio 21 dionicu po 2433 KM, a danas 19 dionica po 2506. Moguće je da je isti kupac. Naknadno je prodata i ta jedna dionica koja je ostala na ponudi...
shaldzia

Post by shaldzia »

Ovo danas nema ništa ili ne radi sase.ba?
Truba

Post by Truba »

ova je gospođa išla sa mnom na fax
ne ulijevam povjerenje u njezine vijesti
beka26

Post by beka26 »

Neko prodao obveznice i kupio fondove, a sve fondovi nevaljaju...??
SSenseiSS

Post by SSenseiSS »

Pa valjaju fondovima, neki fond prodao obveznice i kupio fondove, šta ih briga, nisu njihove pare :lol:

Osim ako ne planiraju konverziju u otvoreni fond pa neko želi iskoristiti priliku, jer bi se tada uspostavila cijena udjela (bivše dionice) na bazi tržišne vrijednosti imovine fonda...
potisak

Post by potisak »

SSenseiSS wrote: 09 May 2025, 17:14 Pa valjaju fondovima, neki fond prodao obveznice i kupio fondove, šta ih briga, nisu njihove pare :lol:

Osim ako ne planiraju konverziju u otvoreni fond pa neko želi iskoristiti priliku, jer bi se tada uspostavila cijena udjela (bivše dionice) na bazi tržišne vrijednosti imovine fonda...
Oni upravljaju zatvorenim fondovima 25 godina, i navikli su se da je to njihovo :lol: ...
Koliko je u ovom pogledu Banja Luka ispred Federacije da bi se nacionalne vođe morale stidjeti (ali oni odavno ne znajau za to, ucjenjuju borce, radnike, sve građane, njihovu djecu, a svaki dan se mole Bogu i misle da će njihovoj djeci od harama biti bolje.
Trebao bi bar neko od dioničara (ko ima fondova) da podnese Komisiji za hartije od vrijednosti "Podnesak" da izabrani lideri kroz zatvorene fondove koriste tuđe pare 1/4 vijeka, i da je krajnje vrijeme da zatvoreni fondivi pređu u otvorene, i da je Banja Luka tu "pljačku" regulisala prije 10-tak godina, (neka kopiraju), a u Prederaciji misle da će lopovisati do iznemoglosti ...
Post Reply