https://inforadar.ba/porodicne-i-strana ... BeGVM5kvLw
Amina Pipo Ćosić iz Kaknja jedna je od najboljih studentica svoje generacije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici – piše Crna-Hronika.
- -
Diplomirala je 2021. godine sa trinaest 10-tki i jednom 9-tkom na 4. godini studija.
Međutim, to nije bilo dovoljno da dobije posao na konkursu RMU Kakanj od 5. avgusta 2024. godine.
Umjesto najbolje studentice, posao je dobila supruga Adnana Čobe, rukovodioca Sektora opštih, pravnih i kadrovskih poslova RMU Kakanj.
O rezultatima konkursa nikada nije obaviještena, zbog čega se obratila inspekciji.
- -
Amina se o svemu oglasila na Facebooku:
-Prijaviš inspekciji da te nisu obavijestili ni poslije pola godine o rezultatima konkursa, iako primljeni uveliko rade. Po urgenciji iste ti pošalju rezultate na kojima piše da si 4. na listi, bez navođenja imena kandidata koji su primljeni, bez pouke o pravnom lijeku, čime ti ukinu pravo na žalbu (ima smisla, nemaš se kome žaliti).
Navedu i da nisu bili dužni da te obavijeste jer se radi o konkursu na određeno vrijeme – 6 mjeseci.
BILI STE DUŽNI jer ste postavili “JAVNI” oglas, uz mogućnost zasnivanja radnog odnosa na “NEODREĐENO” vrijeme, čime se automatski na navedeni konkurs primjenjuje Uredba o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Federaciji BiH, a po istoj ste me dužni obavijestiti u roku od 8 dana.
Bosnian travel guide
Oprošteno vam je, ne znate. A doduše, nisam ni u jednoj političkoj stranci, bila sam jedan od najboljih studenata, a muž mi isto radi van grada u privatnom sektoru, kao i ja.
Znači ništa što vama treba.
Dobro jutro, Bosno i Hercegovino, biće bolje, napisala je Amina.