Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Pat

Re: BH Telecom

Post by Pat »

brzi wrote: 21 Feb 2025, 12:10
Sitna buranija wrote: 21 Feb 2025, 12:06 Ma kakav telekom, treba Energoinvest kupovati. Kaže Ustamujić da će ga prestići po dobiti za 3-4 godine. Šta je 60 mio KM, to se prebaci za godinu-dvije :roll: :lol: Doduše, prihod mora desetak puta uvećati da bi se to približilo razumu, ali eto.. Uglavnom, Energoinvest kupuju marketom, a oko BHT se rovovska borba bije u fening. Što ti je tržište i što su ti mase, da ne kažem ovce...
Meni ovo za Energoinvestom pomalo smrdi na manipulaciju.
Mnogi su zaboravili da je ova dionica u kratkom roku odlijepila sa 5,00 na 54,87 KM i to prometi su bili preko miliona vise od 100 transakcija dnevno .
A ovo od 0.8 - 2.59 je upitno.
Pat

Re: BH Telecom

Post by Pat »

Konstatacija da je nemoguce da dionica ode sa
0.8 na 2.59 je smiješna, obzirom da se moraju uzeti drugi faktori uobzir poput toga da je cijena dionice letila sa 5.00 na 54.87KM.
Sretno svima!
brzi

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by brzi »

Iskreno nemam ja ništa protiv.
Neka raste vrijednost svih dionica, meni odgovara jer će u jednom trenutku ljudi reći sve je ovo već poskupo ali nije Elektroprivreda, pa će pogurati i nju bre obzira na poslovanje.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

brzi wrote: 21 Feb 2025, 19:02 Iskreno nemam ja ništa protiv.
Neka raste vrijednost svih dionica, meni odgovara jer će u jednom trenutku ljudi reći sve je ovo već poskupo ali nije Elektroprivreda, pa će pogurati i nju bre obzira na poslovanje.
Samo se sa ovim slažem.

Inače, svako ko iole zna čime se bavi Ei i pogleda izvještaje Ei (a zna ih čitati) vidi da tu nema puno prostora za euforiju. Ali eto, neka ljudi kupuju koliko god da košta, a ako se opeknu, onda ćemo mi svi opet kukati kako je berza mrtva, kako ljudi drže pare po bankama i sl.

Jedno pitanje ostaje cijelo vrijeme neodgovoreno - šta se to desilo u poslovanju Ei pa je cijena naglo porasla? A može i podpitanje - šta je to kod Ei bilo potcijenjeno?

Naravno, uvijek postoji mogućnost da se iza brda nešto valja, ali ja to ne vidim...
Muzafer

Post by Muzafer »

Iz intervjua 12.2. Cijena je taj dan bila 1.13 KM.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mir ... /250212082

U osvrtu na rast vrijednosti Energoinvestovih dionica, istakao je jedan od komentara na poslovnoj mreži LinkedIn.

"Na LinkedInu je bio super komentar - da je rast vrijednosti naših dionica jednak rastu Bitcoina", naveo je i ukazao da je jedan veliki američki fond zainteresovan da investira u Energoinvest.
------------

Ovo sto cu napisati nemam pojima samo nagadjam. Mozda neko namjerno upumpava da se dosegne "nominalna" cijena ili sta ja znam priblizno neka cijena ili kako god, pa da se onda punudi udio po toj nekoj fiksnoj cijeni tom nekom fondu... ŠBBKBB...

A ovaj intervju ima i na youtube, al se meni ne da gledat...
Post Reply