BH Telecom

brzi

Re: BH Telecom

Post by brzi »

Imao sam želju da kupim al ja iznad 14 ne bi ušao.
Radije bi platio dionice ASA banke po 160.
Al moje mišljenje je svakako nebitno jer sam se isfulao u zadnjih 8 godina ko budala. :lol:
Imao 4000 dionica Cementare Kakanj a sad nulu.
Sad bi samo te dionice vrijedile duplo više nego sve što imam.
Jebala me Elektroprivreda još sam 2015. Kad sam prvi put izišao uz gubitak od 13.000 rekao nikad više u emitenta sa većinski državnim vlasništvom.
I navuče me ona dividenda u 2018. da ne održim riječ.
Zato i kažem, BH Telekom je u većinski državnom vlasništvu.
Konzumirati sa oprezom.

Al evo dobre vijesti :roll:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/39 ... g_rewarded
Truba

Post by Truba »

Auu brale :lol: amater u ulaganju sampion u promasajima
novi

Post by novi »

Gospodo i pad je let, slicno misljenje BHT je po 16 za mene skup ima boljih (naravno sto imam zadrzacu)
KingPoint

Post by KingPoint »

Kad se kaže ima boljih ,može li jedan emitent sa SASE po 17 da je trenutno i dugoročno bolji od BHTSR ?
montypython

Post by montypython »

Ne treba se nervirati, niko ne može predvidjeti glupost ovih koji su na čelu. Za BHTelecom bilo je vidljivo da će ići gore već neko vrijeme, možda čak od polugodišta I rezultata ali eto treba malo vremena da se sentiment promjeni. Trebalo se samo nakaniti da se to (do)kupi i gledati kako raste uz nikakav rizik. Sve je zadnjih godina raslo jedno po jedno, od Sosora, preko Vispaka, Enkera, Bosnalijeka, ASA banke... Sve što nije naraslo narast će izuzev ako nije potpuno bezvrijedno. Došao red i na BHTSR. Da nije bilo ludačkih poteza rukovodstva u Elektroprivredi i državi, kontra zdravog razuma, od fiksiranih cijena struje do otpisa rudnicima i drugog i JPESR bi davno odradio svoje a ima potencijal za rast i veći od svih drugih bez obzira što je državna firma. Tako da i to je samo pitanje vremena i sentimenta. Da ne pominjem razum gomile koja drži 17 milijardi na banci po 1-2 % a ne ulaže u žestoko potcijenjene domaće dionice koje im mogu donijeti taj povrat za par dana. Gledam u Americi lik iz čiste sprdnje lansirao mene coin i nazvao ga Unicorn Fart Dust (Jednorogova prdoprašina) da i tako naglasi da se radi samo o izrugivanju kriptomaniji. I onda, bez ikakve njegove želje to, potpuno bezvrijedno, uzleti toliko da ima tržišnu kapitalizaciju od nekoliko stotina miliona dolara, više od EPBiH. Bolje prdoprašina odnosno NIŠTA uz pozitivan sentiment nego državna EP sa 6 elektrana bez sentimenta.
novi

Post by novi »

King TCMK
brzi

Post by brzi »

novi wrote: 24 Jan 2025, 18:43King TCMK
Ne!
Nikom više ne bi savjetovao ništa.
Svako nek računa.
brzi

Post by brzi »

Truba wrote: 24 Jan 2025, 15:44 Auu brale :lol: amater u ulaganju sampion u promasajima
Ti si mislio da si ti šampion u promašajima?
Ti si samo šampion u kukanju. :lol:
zrtvasvihrezima

Post by zrtvasvihrezima »

Nisu li obveznice ASA banke unosnija I pouzdanija dobit od bh telecom koji je da zlo bude veće 90 %u državnom vlasništu?
Znatizeljni

Post by Znatizeljni »

nisu ni blizu. BH Telecom ima rast dobiti iz godine u godinu i podcijenjene su dionice skroz. Pa oni imaju samo imovine nakon ove inflacije daleko vise, imaju novac na racunima. Nije Senad Dzombic lud, samo njega prati. I mene :)
Post Reply