E to i jeste problem - koju god cijenu da dogovore, reći će da je tržišna. A mi dioničari ćemo samo imati odliv ogromne količine keša. U bilansu ćemo imati ulaganje koje, pokazalo se to i u slučaju Mtela, ne vrijedi toliko i ne donosi toliko novca koliko je bilo u igri kada se vršilo preuzimanje. Sve je to već viđen scenario.
Možda bi bolje bilo pumpati sad priču o fenomenalnom potezu koji će udvostručiti vrijednost telekoma ne bi li cijena skočila, pa da izađem iz telekoma "na vrijeme"
Uglavnom, nisu bili u stanju upravljati ni sa manjim povezanim licima, a taman će s ovim znati...
BH Telecom
Re: BH Telecom
...pumpati sad priču o fenomenalnom potezu koji će udvostručiti vrijednost telekoma...
Mislim da niko nije toliko lud da ovdje stvarno misli o nekom rastu od 100%. Ono sto jeste izgledno, ako ovo preuzimanje prodje, je da se konsoliduje, osnosno osiguraja umjereni rast profitabilnosti. Koji je zbog inflacije moguc i bez ovog preuzimanja, a puno lakse iyvodljiv s njim.
Ako sam ista skontao izmedju redova intervjua sa direktorom, prioritet je cuvanje pozicije i bespostedna borba da firma ne zapadne u gubitke cime bi postala lak plijen.
EP je rasturena, izmrcvarena, vampirski isisana, lisena ono malo zivota kojeg je imala i sad jaaaako dobro znaju u kakvom ce sranju biti ako isto urade od telekoma. Krah EP-a ih cini svjesnim da moraju cuvati telekom iako bi ga isto najradije vampirski isisavali kao sto su i EP.
Isisavace oni telekom i dalje, ali daleko opreznije. Just my 2 cents...
Mislim da niko nije toliko lud da ovdje stvarno misli o nekom rastu od 100%. Ono sto jeste izgledno, ako ovo preuzimanje prodje, je da se konsoliduje, osnosno osiguraja umjereni rast profitabilnosti. Koji je zbog inflacije moguc i bez ovog preuzimanja, a puno lakse iyvodljiv s njim.
Ako sam ista skontao izmedju redova intervjua sa direktorom, prioritet je cuvanje pozicije i bespostedna borba da firma ne zapadne u gubitke cime bi postala lak plijen.
EP je rasturena, izmrcvarena, vampirski isisana, lisena ono malo zivota kojeg je imala i sad jaaaako dobro znaju u kakvom ce sranju biti ako isto urade od telekoma. Krah EP-a ih cini svjesnim da moraju cuvati telekom iako bi ga isto najradije vampirski isisavali kao sto su i EP.
Isisavace oni telekom i dalje, ali daleko opreznije. Just my 2 cents...
-
Kažu mi u RVP da je sve spremno za isplatu dividende bilo još i prije Nove godine, ali im iz BHT nisu prebacili sredstva. A u BHT pojma nemaju kada će biti
Pa kakvi su ovo diletanti, kao da 110 mio isplaćuju, a ne 11 mio, pa da moraju skupiti pare, šta li...
Pa kakvi su ovo diletanti, kao da 110 mio isplaćuju, a ne 11 mio, pa da moraju skupiti pare, šta li...
-
Da li oni mogu poništiti donešenu odluku o isplati dividende? Meni ovo šuhveli da neće preusmjeriti sredstva u ovu akviziciju sa Telemachom.
-
Mogu, ali bi morali opet skupštinu sazvati sa tom tačkom. Ali ako im je 11 mio problem, onda jbg. A upravo su sazvali skupštinu da bi mijenjali statut i trogodišnji plan usvojili.Drnda Drndić wrote: ↑14 Jan 2025, 13:50 Da li oni mogu poništiti donešenu odluku o isplati dividende? Meni ovo šuhveli da neće preusmjeriti sredstva u ovu akviziciju sa Telemachom.
https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /250114042panzer wrote: ↑11 Jan 2025, 08:09 https://indikator.ba/KOMENTARI-I-ANALIZ ... -Telemacha
Evo i jedan kvalitetan osvrt
Ima li nova informacija za dividendu
Teško baš nedjeljom ujutro da bude neka novost.
Vjerujem da je neki godišnji odmor, neko skijanje malo usporilo sve
Vjerujem da je neki godišnji odmor, neko skijanje malo usporilo sve
Pa koliko vi to imate dionica da ste nestrpljivi