BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

E to i jeste problem - koju god cijenu da dogovore, reći će da je tržišna. A mi dioničari ćemo samo imati odliv ogromne količine keša. U bilansu ćemo imati ulaganje koje, pokazalo se to i u slučaju Mtela, ne vrijedi toliko i ne donosi toliko novca koliko je bilo u igri kada se vršilo preuzimanje. Sve je to već viđen scenario.

Možda bi bolje bilo pumpati sad priču o fenomenalnom potezu koji će udvostručiti vrijednost telekoma ne bi li cijena skočila, pa da izađem iz telekoma "na vrijeme" :roll:

Uglavnom, nisu bili u stanju upravljati ni sa manjim povezanim licima, a taman će s ovim znati...
Muzafer

Post by Muzafer »

...pumpati sad priču o fenomenalnom potezu koji će udvostručiti vrijednost telekoma...

Mislim da niko nije toliko lud da ovdje stvarno misli o nekom rastu od 100%. Ono sto jeste izgledno, ako ovo preuzimanje prodje, je da se konsoliduje, osnosno osiguraja umjereni rast profitabilnosti. Koji je zbog inflacije moguc i bez ovog preuzimanja, a puno lakse iyvodljiv s njim.

Ako sam ista skontao izmedju redova intervjua sa direktorom, prioritet je cuvanje pozicije i bespostedna borba da firma ne zapadne u gubitke cime bi postala lak plijen.

EP je rasturena, izmrcvarena, vampirski isisana, lisena ono malo zivota kojeg je imala i sad jaaaako dobro znaju u kakvom ce sranju biti ako isto urade od telekoma. Krah EP-a ih cini svjesnim da moraju cuvati telekom iako bi ga isto najradije vampirski isisavali kao sto su i EP.

Isisavace oni telekom i dalje, ali daleko opreznije. Just my 2 cents...
panzer

Post by panzer »

Post Reply