BH Telecom

Truba

Re: BH Telecom

Post by Truba »

sta ovo znaci za dividende?
Truba

Post by Truba »

10.1.2025 13,6900 0,65 6 1.883 25.776,06
brzi

Post by brzi »

Truba wrote: 10 Jan 2025, 13:07 sta ovo znaci za dividende?
dividenda ode na marku,.. možda.
A možda je ovo sve patka. Da neko dobro utuši svoje dionice.
Ja ne bi dao iznad 14 sve i da BH Telekom najavi da će preuzeti Deutsche Telecom.
one

Post by one »

ako je tacno, ovo je dobar posao za united grupu jer ce za ove pare vec za 2 godine moci kupiti nazad te telekome plus bh telekom i ostat ce im jos para
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Sitna buranija wrote: 24 Apr 2024, 17:44 Fol je da ovaj "kartelaš" galami o zloupotrebama i nezakonitom prisluškivanju (kojeg na kraju nije bilo, njegov direktor potvrdio, ali očito je bilo zakonitog prisluškivanja i, nakon ovih hapšenja, sve je jasnije zbog čega mu je to smetalo), da galami o 1200 km optičkih kablova koje su "sakrili" (njegovim nebulozama nikad kraja), da galami o dubiozama koje su zatekli u BHT (a zapravo zatekli 370 mio KM na računu), itd., dok istovremeno njegovi kadrovi rade upravo ono za šta optužuje druge. Baš kao i u politici što radi.

Inače, u poslovnom planu su predvidjeli ulaganja u povezana lica i akvizicije u desetinama mio KM, valjda po ugledu na Mtel, pa ćemo i ovdje možda imati precijenjena ulaganja i izvučeni keš u tuđim džepovima i na tuđim računima umjesto na vlasničkim i Telekomovim...
Evo da sam sebe citiram da ne pišem ponovo. Davno sam rekao (post je iz aprila) na šta te akvizicije mogu izaći :roll:
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

brzi wrote: 10 Jan 2025, 13:05 To bi bilo mnogo bolje ulaganje od kupovine obveznica.
Dobit ova tri Telemacha je vjerovatno od 40 do 50 miliona. Pa bi BH Telekom opet imao dobit iznad 100 miliona. Cijena vjerovatno 400 do 500 miliona.
Dionica bi mogla ići do cca 20 KM.
I opet kasnim.
Planirao kupiti dionica Asa banke prodajom dionica Elektroprivrede, čekao bolju cijenu ali ne dočekah. Planirao prodati dionica Asa banke kad bude 200 i kupiti dionica BH Telekoma i izgleda opet ne dočekah,..
Peh za pehom,.. :lol:
U Telemahu su plate puno manje nego u BHT. Kada bi ih kupili, vjerovatno bi ovi iz Telemaha tražili usklađivanje plata :roll: A onda ni dobit ne bi bila više tolika...
Dosadno mi

Post by Dosadno mi »

Bar ce minimalnu morati uskladit?
Truba

Post by Truba »

Znao sam ja da nam se ne pise dobro
panzer

Post by panzer »

Sitna buranija wrote: 10 Jan 2025, 17:07
Sitna buranija wrote: 24 Apr 2024, 17:44 Fol je da ovaj "kartelaš" galami o zloupotrebama i nezakonitom prisluškivanju (kojeg na kraju nije bilo, njegov direktor potvrdio, ali očito je bilo zakonitog prisluškivanja i, nakon ovih hapšenja, sve je jasnije zbog čega mu je to smetalo), da galami o 1200 km optičkih kablova koje su "sakrili" (njegovim nebulozama nikad kraja), da galami o dubiozama koje su zatekli u BHT (a zapravo zatekli 370 mio KM na računu), itd., dok istovremeno njegovi kadrovi rade upravo ono za šta optužuje druge. Baš kao i u politici što radi.

Inače, u poslovnom planu su predvidjeli ulaganja u povezana lica i akvizicije u desetinama mio KM, valjda po ugledu na Mtel, pa ćemo i ovdje možda imati precijenjena ulaganja i izvučeni keš u tuđim džepovima i na tuđim računima umjesto na vlasničkim i Telekomovim...
Evo da sam sebe citiram da ne pišem ponovo. Davno sam rekao (post je iz aprila) na šta te akvizicije mogu izaći :roll:
Na koji način bi se moglo reći plaćena je fer cijena? Koja bi to bila cijena? Npr , ako bi nešto bilo od ovog dogovora.
Post Reply