Pojedine dustribucije su vec presle nominalnu cijenu.
Ja govorim ovdje o podcijenjenoj vrijednosti. Za RTEU nikad ne bih dao vise id 0.1 KM po akciji za "staru ' kolicinu niti bih dao vise od 0.25 po ovom novom stanju. Jer mislim da je to trzisni maksimum u ovim okolnistima.
Moguce je da ce Kumovska firma uletiti da pokupi od fondova nesto ali po niskoj berzanskoj cijeni (vjerovatno je to razlog za limit koji i dalje stojji ) kao sto je to ucinjeno sa HETR kad je na slican nacin izvrsena dokapitalizacija. Mislim da je tad uletio Mrkonjicki kum u top 10 preko firme MG Mind.
Dokapitalizaciju ce vrsiti ERS ali po 1 KM. Vec su digli kredit koji ce se dobrim djelom iskoristiti za tu dokapitalizaciju.
Fondovi imaju dobar alibi da rasprodaju
BL BERZA
Re: BL BERZA
Bilo kakav samoubica koji daje svoj 1KM na moj 1,5 kf (sto puta manje) mi je jako interesantan, pitanje zasto to radi i od koga je uzeo 1KM
Ako zele da preuzmu RTEU u cijelosti i istisnu manjinske akcionare bilo je i jednostavnih i jeftinijih nacina.
Mozda oni vole skuplje nacine i u tome je stvar.
Mozda oni vole skuplje nacine i u tome je stvar.
O cemu ti, pa smanjili su broj akcija 4x, dignuce kredit, zaraditi na kamati ko treba, sebi ce uplatiti pare, dibiti veci broj akcija i dobice pare!, ne kontam te, kakav imaju trosak? ovo je najmanji, samo sto opljackase ljude
Mogli su mozda sve otkupiti po 0.014.
Nisu ni pokusali da daju ponudu za preuzimanje
Nisu ni pokusali da daju ponudu za preuzimanje
Šta znači ovo priznanje novog duga koliko RTEU ima dugova ?
https://www.blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=110962
I ovaj član što definiše izvršenje na čitavoj imovini ?
Jeli ovo znači da će slovenci preuzeti čitavu RTEU na osnovu duga ?
https://www.blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=110962
I ovaj član što definiše izvršenje na čitavoj imovini ?
Jeli ovo znači da će slovenci preuzeti čitavu RTEU na osnovu duga ?
Ne znači ništa posebno, znači samo da su se bez suda dogovorili da ovih cca 65 mil. EUR vrate u slijedećih 7 godina, a garant je ERS.
Obzirom da se iz ugovora vidi da je to vrijednost jedne trećine proizvedene struje za period 2022-2024. godine to im , uz uslov normalne proizvodnje ,ne bi bio nikakav teret,jer bi rata bila manja od jedne šestine godišnje proizvodnje.
Obzirom da se iz ugovora vidi da je to vrijednost jedne trećine proizvedene struje za period 2022-2024. godine to im , uz uslov normalne proizvodnje ,ne bi bio nikakav teret,jer bi rata bila manja od jedne šestine godišnje proizvodnje.