Biće da je to, spojili 30., 31. i 3. sa novom godinom. Kao i većina nas, uostalom
BH Telecom
Re: BH Telecom
prije 15 dana potpisano sa ukrainom a sada ide italija
Nakon sastanka, Bloomberg je izvijestio da bi uskoro mogao biti finaliziran dogovor između talijanske vlade i SpaceX-a Elona Muska za satelitsku internetsku uslugu Starlink kako bi se osigurale sigurne telekomunikacije.
Starlink i talijanska vlada razgovaraju od sredine 2023. Prema izvješću, razgovori su u tijeku . Ovaj ugovor bi osigurao širok raspon enkripcije najviše razine za vladine telefonske i internetske usluge.
-
Ja koliko shvatam to nije besplatno. U Ukrajini ide preko tamošnjeg mobilnog operatera Kyivstar. Sumnjam da iko išta danas nekome daje džaba. Drugo kako shvatam to nije za masovnu upotrebu nego samo usluga prenosa, šifrovanih poruka za vojsku, policiju nadzor granica, (možda nije dobro objašnjeno) u slučaju katastrofa i sl. Ni to u Italiji nije džaba, pominje se cifra od milijardu i po dolara za 5 godina. A u Ukrajini se radi za sada samo o usluzi prenosa tekstualnih poruka a ne i glasovnih, koje su najavljene za kasnije. S tim da je i to samo za ograničeni broj korisnika a ne za masovnu upotrebu. Čisto sumnjam da signal mobitela može doći do satelita bez ikakvog pojačanja/infrastrukture na Zemlji.
Kad viber i whatsapp nisu uništili telekome, neće ništa.
A besplatne stvari su sve manje interesantne.
A besplatne stvari su sve manje interesantne.
-
Sistem je da primamiš mase naizgled besplatnim ili jeftinim proizvodima ili uslugama a onda kad se navuku, digneš cijenu. Svi ti Viberi, Uberi, Gloove, Netflixi....Gdje god pođeš nude ti se nekakve kartice gdje možeš kupovati sa popustom. Rijetko više možeš kupiti softver koji ćeš trajno koristiti, samo mjesečna pretplata a softver je u "oblaku". Tako ćeš sve više trošiti a da i ne znaš na šta, 5 eura ovo 10 za ono, malo banci za "vođenje računa", malo Facebook, malo Twitter, malo You Tubeu za premium uslugu da ti reklame ne prekidaju gledanje videa, pa će biti prelazak vozilom preko mostova i kroz tunele, ulazak autom u grad, takse na "ugljični otisak"...Ništa nećeš imati, sve ćeš rentati od dobrih ljudi koji su se sjetili boljeg načina porobljavanja od kolonijalizma. Više im ne trebaju ni poslovni prostori ni zaposleni u njima. I onda je jasno da kad ti g Musk koji ulaže milijarde u rakete i satelite ( i koji BTW stalno dobija ugovore sa američkom vladom) kaže da će nešto biti besplatno, kud to vodi. I postaje jasno zašto se promoviše "digitalizacija".
elonu se zuri da sto vise poklopi prije 2029 kada krece u rad evropski IRIS
https://defence-industry-space.ec.europ ... -%20EN.pdf
https://defence-industry-space.ec.europ ... -%20EN.pdf
-
Sve je to oko Muska i novih usluga i tehnologija na dugom štapu kod nas. Ali šta je sa dividendom? Još je nisu uplatili. Dosad su se morali vratiti sa odmora
ošo platit račun za 12.mjesec
baba ispred mene 3 računa nije platila
kaže samo koji je hitan plaćam
a mi se čudimo što nema dividende ili je loša kad dopuštaju da im likovi duguju po 3 mjeseca i kad su zaposlili sijerčićku i ostale profuknjače u toj firmi
žalosne su naše dionice
a mi se čudimo što nema dividende ili je loša kad dopuštaju da im likovi duguju po 3 mjeseca i kad su zaposlili sijerčićku i ostale profuknjače u toj firmi
žalosne su naše dionice
-
Ako ce TI biti lakse ja platila 3 racuna za decTruba wrote: ↑08 Jan 2025, 14:28 ošo platit račun za 12.mjesec
žalosne su naše dionice
Pise se na drugom forumu da je BHT kupio Telemach u BiH i u CG.
Ako je tacno, aferim.
Ako je tacno, aferim.