Glavna diskusija je bila oko niskih cijena i ponovio sam da bi, po našim procjenama i uzimajući u obzir inflaciju, cijena struje za domaćinstva trebala biti veća za 30-40%.panzer wrote: ↑27 Dec 2024, 23:33Ovo je odlična stvar. A za taj sastanak u ministarstvu ja ne znam, mozda je neko drugi imao info?veliki dedo wrote: ↑27 Dec 2024, 23:06
Za sada, pozitivne samo dvije stvari:
Prvo, da se pozicija i glas nas malih dioničara i dalje čuje i da se i dalje borimo - jedino smo mi uzimali riječ na skupštini.
A drugo, od ponedjeljka JPESR je zvanično članica berze SEEPEX-a! - što smo pozdravili na skupštini i ponadali se da će uskoro postati i član i ostalih berzi (CROPEX-a i HUPEX-a).
Nažalost ja nisam mogao prisustvovati skupštini iako sam planirao. I da sam bio ja bih tražio da podnesu ostavke. Planiranih nula dobiti za 2025. I 2026. znači da planiraju minus. To znači da nisu sposobni da vode firmu.
U samom planu je na više mjesta precizirano da niska prodajna cijena ugrožava poslovanje.
Tako da, bez obzira na izjave da neće biti poskupljenja u 2025 ja predviđam da će do poskupljenja ipak doći a sam negativni rezultat, kao što sam još prije napisao, je dodatni razlog i ujedno uslov za tako nešto.