Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Sitna buranija

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by Sitna buranija »

mikriza wrote: 19 Nov 2024, 16:41
novi wrote: 19 Nov 2024, 16:21 dvije konstantne teme sa ''milion'' postova izgledaju kao dimna zavjesa za ono sto se stvarno desava i gdje bi se mogla uzeti neka marka. cilj foruma je zavaravanje ili stvarne informacije i razmjena ideja. panzer ti si administrator i jako liberalan ali ovo prerasta u perverziju i bolesno obmanjivanje, naravno ko vidi, a neko i uziva
Slažem se.
Nešto nisam primjetio da cijenjena dva forumaša "razigravaju" druge teme. Uglavnim su neaktivni. Valjda bi nas desetak ili petnaestak trebalo da pišemo i raspravljamo na svim temama? Pa ja trenutno imam dionice u 6 emitenata i uglavnom se javljam na tim temama i ovih opštih par. Ranije sam aktivnije pisao i na nekim drugim temama dok sam imao te emitente. Pošto sam izašao iz njih, nema potrebe da palamudim... Bilo kakva kritika administratoru po ovom osnovu nije korektna...
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

U svakom slučaju, treba procijeniti ko su relevantni forumaši čija zapažanja vrijedi razmotriti, pa se držati njihovih opservacija pri donošnju vlastitih odluka. Jer ima ovdje svega, treba to znati sve razvrstati...
mikriza

Post by mikriza »

Sitna buranija wrote: 19 Nov 2024, 19:16 U svakom slučaju, treba procijeniti ko su relevantni forumaši čija zapažanja vrijedi razmotriti, pa se držati njihovih opservacija pri donošnju vlastitih odluka. Jer ima ovdje svega, treba to znati sve razvrstati...
I ovo se slažem :D
slavuj

Post by slavuj »

Ja sam redovan na ovom forumu.On mi je prvi izvor informacija o dešavanjima u privredi uopće i na tržištu vrijednosnih papira posebno.Naravno da bi sve to moglo biti i bolje.Sam se javim kada zaključim da to treba i da bi koristilo.Znam za više situacija u kojima jeste koristilo!Ne reagiraam na postove sa kojima se slažem.Cijenim ove koji znaju uglavnom sve o dogadjanjima u Elektroprivredi,ali se naravno ne slažem u svemu sa njima.Inaće mislim da je kvalitet baš u tim činjenicama koje se ovdje iznose.A o načinu kako nešto zaraditi,rijetko dijelim savjete.Mislim da forum treba poslužiti svakom pojedincu da sam donese odluke o ulaganju.Naravno ne samo na osnovu informacija sa foruma!
Truba

Post by Truba »

Sta god cinite radite suprotno od mene
brzi

Post by brzi »

https://hr.bloombergadria.com/biznis/ko ... onici/news

Dobro poslovanje imaju.
Neće pogriješiti ko kupi.
A oept gledam finansijski i ono što nisu prikazali.
Kapital 79 miliona eura, dobit 3 miliona eura na 650 prihoda.
Bingo je kralj.
Last edited by brzi on 20 Nov 2024, 09:38, edited 1 time in total.
belse

Post by belse »

Jedna od tacaka Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Parlamenta FBiH koja ce se odrzati 27.11.2024.

10. Informacija u vezi sazivanja tematske sjednice Parlamenta FBiH na temu: "Izazovi i potencijali trzista vrijednosnim papirima u Federaciji BiH"
panzer

Post by panzer »

panzer wrote: 14 Nov 2024, 16:17 https://www.horizontikapitala.ba/#predavaci

Trebali bismo učestvovati. Da postavimo koje pitanje i podpitanje.
Sutra kolega ispred firme ide na konferenciju. Ali će biti u funkciji fikusa. Pitam smijem li ja, kaže nije to mjesto da se dižu tenzije. To je malo da se vidi i da se bude viđen.
novi

Post by novi »

izvinjavam se sto sam uznemirio pojedince i pokvario ''dominatni nacin razmisljanja'' (rugate se zelonoj agendi a modus je isti, udaviste), mislim da odredjene teme preduboko analizirate ''megavata iz HE juce ili večeras će u Jablanici padati kiša'', o sirini se ne raspravlja (mi nemamo te dionice i vjerovatno ne treba niko drugi ni da ih ima), a ja skromno mislim da je u sirini malo veci izgled za dobit . cijenim misljenje uvazenog slavuja, cije misljenje i djelovanje je dokazano i meni licno predstavlja zadovoljstvo procitati par rijeci u sedmici. naravno o panzeru kao administratoru sve najbolje (mozda nisam shvaćen). naravno da nisam licnost koja ce davati ili nametati ideje o kupovini ili prodaji to je licna stvar. vjestiji ucesnici kliknu na ime (nick) i vide koje me teme zanimaju i sta sam objavio (jednostavno je kao i za druge korisnike). hvala
panzer

Post by panzer »

Vidi, ako svi ne učestvujemo i ne doprinosimo ne možemo ni imati širinu. Npr, ja nemam nikakve informacije o Sarajevo osiguranju. Neko drugi možda ima. Neko ima ili aktivnije prati Bosnalijek. Neko treći prehrambenu industriju ili nešto vezano za to. Svima nam nešto promakne pa ako pročitamo šta napiše onaj koji ima informacije ili je primjetio bolji trend poslovanja onda imamo priliku da razmislimo da li možemo iskoristiti.

Imam ja jedan primjer i ranije sam ga spominjao. Njemački vlasnik sarajevskog Standarda dd objavi u medijima da je berzanska cijena dionica premala i da će kupovati na berzi kako bi bila realnija. Tada, u to doba 2003-2004. je postojao jedini forum za dionice uz web stranicu koja se zvala seebiz.net ili nešto slično.
I ja postavim taj članak kako bi se ljudi znali da je to prilika. Nije to bilo nešto posjećeno ali sam bio šokiran da je par mjeseci nakon toga potražnja bila vrlo mala.
Danas da tako nešto objavimo ovdje situacija bi bila puno drugačija.

Svaka informacija je dobrodošla. Tematika EU politike je razdvojena jer se često miješala sa našim temama tako da se uvijek može prekočiti.
Post Reply