BH Telecom

Dosadno mi

Re: BH Telecom

Post by Dosadno mi »

Hvala svima na odgovorima, razmisljam da li se isplati kupovat dalje, obzirom na neke price o prodaju telemaha

Dakle, ako i federacija proda svoje, kupac nece imat 95% i ne moramo prodavat ako ne zelimo

Kako je bilo u slucaju fabrike duhana, dionicari nisu bili zakinuti bar?
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

brzi wrote: 15 Nov 2024, 16:37
Ja ti kažem da je to rekao 2020. Ta izjava iz 2016. Je jako daleko.
Novinar je spomenuo tako neki iznos od 1,4 milijarade a on se nasmijao i rekao, moglo nekad sad se može uzeti do 700 miliona.
Ne zaboravi da su berze 2020. popadale ali berze koje su prije toga rasle.
Pa ja ti kažem da je sjećanje varljivo. Zato sam se i potrudio da pronađem članak u kojem govori o vrijednosti telekoma i našao sam ovaj intervju iz 2016. (ovaj drugi link) i potvrdio svoje sjećanje. Zato bi bilo fino da nam i ti baciš link na tu njegovu duplo nižu procjenu od ove koje se ja sjećam. Ja se te izjave sa iznosom koji si naveo stvarno ne sjećam. A o prodaji BHT se pričalo samo prve 2 godine kada je tek postavljen za premijera, poslije toga se odustalo od te priče, nakon urađenog due diligence-a... Ne sjećam se da je neko 2020. godine, u koroni, pričao o tome. Ali evo, ja vjerujem da ćeš nam postaviti te linkove ako ih nađeš...
brzi

Post by brzi »

Ne mogu naći.
To je bio neki kratki razgovor za neki dnevnik. To pitanje o prodaji BH Telekoma je bilo nešto usput.
Nije BH Telekom bio glavna tema.
Bio sam šokiran jer je kao vrijednost BH Telekoma naveo vrijednost manju od knjigovodstvene, koja je bila iznad milijarde maraka. Zato to i pamtim.
Ne sjećam se razloga pitanja oko prodaje, vjerovatno zbog pada dobiti.

Dobit u 2015. bila 89 miliona, u 2016. 76 miliona a 2020 samo 47 miliona.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Ne znam šta da ti kažem, nikada se nije o toj cifri govorilo. Mislim jeste se govorilo o 700 miliona ali Eura. Ili 1,4 mlrd KM. Možda je on samo napravio lapsus, ili je pak do tvog sjećanja, ali ono o čemu se govorilo je ova gore cifra, a o tome se pričalo samo prve dvije godine mandata. Kasnije se potpuno odustalo od te priče....
Post Reply