Vi ste jednostavno matematicari, ljudi od formula, ekonomisti s jednadzbama na pameti, jasnih pogleda na zivot
ja sam covjek iz naroda, nemam veze s matematikom i ekonomijom...
ja vam govorim kako ovih 17 milijardi maraka razmislja: koje pare da dajem za kakve hartije od vrijednosti?
i kakvih 7-8%
gdje?
1/3 ustedjevine sam podijelio na 3 dionice
od te tri dionice 2 su apsolutni promašaj i gubitak
evo pitao sam kopilota i geminija moja zarada je na bhtelekomu 2%
eto rezultata početnika nakon 2 godine
bijednih 2%
usput mi je propo broker, prvi put nisu dali dividendu te godine za telekom
a uzdanica EP propala ko kauc
a vidim slijedi je i telekom
izvrsno za sve one koji sumnjaju i kolebaju se hoce li na burzu
BH Telecom
-
Re: BH Telecom
Ja sam ulozio u firme asa banka, bht, cementara kakanj, i dvije su u develom plusu. Bht je jedina malo zakazala ali nije ni pala, a ni skocila.
Drug Truba previse dramis. Nema ovdje zarade preko noci, pogotovo na dionicama koji si ti izabrao.
A matematika je jednostavna, usput nisam ekonomista:
((dividenta 1.1KM) / (maksimalna cijena u zadnju godinu dana = 14.5KM))*100=7.5%
Koliko bi dobio da su ostale pare iza ormara ili u banci?
((dividenta 1.1KM) / (maksimalna cijena u zadnju godinu dana = 14.5KM))*100=7.5%
Jeste kaze ovdje si dobio
Al si na druga dva mjesta izgubio
Al si na druga dva mjesta izgubio
Potpisujemhrkljus wrote: ↑13 Nov 2024, 16:12 Drug Truba previse dramis. Nema ovdje zarade preko noci, pogotovo na dionicama koji si ti izabrao.
Begov Han
Dobit je jednostavna: ne zanima te ista uhljebi ulazu novac od dividende...postoji i filozofska dobit
Nije tačno, dividenda je bila 1,1 KM ali za dvije godine zajedno (2022 i 2023) , jer 2023 god za 2022 nije uopšte isplaćena. Tek je 2024 isplaćena dividenda od dobiti za 22 i 23. Ovaj procenat od 7,5% je dakle duplo manji. Mislim da ću uskoro prodati sve dionice ove firme jer ne vidim nikakvu dalju tendenciju rasta.hrkljus wrote: ↑13 Nov 2024, 16:12 Drug Truba previse dramis. Nema ovdje zarade preko noci, pogotovo na dionicama koji si ti izabrao.
Racunica je tacna za nekoga ko je prosle godine kupio dionice, kako sam i naveo u prethodnom postu.
tooo je problem s brojevima...mogu se kako želiš promatrati
zato raja ne ulaze na burzu nego pare čuva u čarapi
osiguranje depozuta je spasilo banke od nepovjerenja
treba nam nesto slično na burzi
npr garantirana isplata dividende i spisak firmi gdje je to upisano u "USTAV firme"
zato raja ne ulaze na burzu nego pare čuva u čarapi
osiguranje depozuta je spasilo banke od nepovjerenja
treba nam nesto slično na burzi
npr garantirana isplata dividende i spisak firmi gdje je to upisano u "USTAV firme"