Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Ponekad je prirodan slijed da se privatni dio otkupi i da firma postane 100 % drzavna.
Ako se ne potrudiš za svoju imovinu, niko drugi neće.
-
Ako je vama svejedno sto kupujuci socijalni mir i glasove, uz eklatantno krsenje vise zakona EP svjesno gubi godisnje nekih najmanje 125 miliona maraka samo na nepokrivanje proizvodne cijene kod domacinstava (bar 5 feninga x 2500 gwh potrosnje) onda sto bi se drugi sekirali. To vam je cistih 4 km/dionici
ali sta mozemo trositi jos vise para na odvjetnike i kilometarske tuzbe?
treba to sastaviti
hoce li sud ista usvojiti
moze laik podnijeti tuzbu sudu protiv NN iz EP... evo sastavite poslat cemo
i sta?
nema osnova za nastavak procesa
ljudima ukradu pare pa nikakvog procesa
treba to sastaviti
hoce li sud ista usvojiti
moze laik podnijeti tuzbu sudu protiv NN iz EP... evo sastavite poslat cemo
i sta?
nema osnova za nastavak procesa
ljudima ukradu pare pa nikakvog procesa
Opet neko prodaje po 12,88km 100 komada. Jednostavno ne zeli da saceka i proba da proda recimo po 13,30 ili vise. I kad pomislis da se nesto desava, pojavi se neko i vrati nas u realnost. I tako sve u krug.
Skupljač preferira plaćanje od 12,5 KM pa na više i svaka prodaja kao npr ovaj na 13 KM tj ovih 1500 komada se na ovaj način "potiče" da proda niže.
Interesantno je da elektroprivreda ne privlaci jos uvijek nekoga od biznismena, imucnih ljudi iako je dionica sedam puta niza od knjogovodstvene. Mozda se i to desi nekada u buducnosti.
-
Do sada su pokazali da su bili veoma mudri što nisu kupovali ovu dionicu i, kao većina nas, gubili u odnosu na druge investicije i izvore prihoda.
oni su pametni zato i imaju
a ja sam slusao forumaše
a ja sam slusao forumaše
Ja ako se dobro sjecam bila je dionica 23km prije 2 godine. Onaj ko je kupio po 9,10km mogao je super zaraditi. Drugi par rukava je sto smo mi umislili da cemo postati bogati kupujuci ove dionice. Ja sam prvi tako razmisljao i u sebi govorio ovo ide na 50km, sto da sad prodam po 20km.