Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...
Re: Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...
Mogu oni krenuti u dokapitaluzaciju pa preuzimanje po njihovim uslovima.
Sad rade po pragovima vlasništva a i to je zasluga malo boljeg rada komisije za VP. Sve je ovo indirektna reklama za berzu jer mora se malo aktivirati i promocija trgovanja dionicama na bilo koji način da bi ljudi shvatili da ima alternative nekretninama ili bankovnim depozitima.
-
Ode ovo sto je bilo po 18
Znaci ne isplati se kupovat?
Znaci ne isplati se kupovat?
Ponudač: HIFA-PETROL d.o.o., Hotonj bb, 71320 Vogošća
Lica u zajedničkom djelovanju: Ahmed Ahmetlić, Josanička 14, 71320 Vogošća i Muharem Ahmetlić, Jošanička 14. 71320 Vogošća, djelujući zajednički u skladu sa Ugovorom o zajedničkom djelovanju broj 486-PR/24 od dana 08.11.2024. godine
Emltent: POBJEDA d.d. Tešanj, Poslovna zona Bukva 3. 74260 Tešanj
Ukupan broj dionica emltenta: Dionički kapital emitenta u iznosu od 18.768.600,00 KM se sastoji od ukupno 469.215 (četristotinešezdesetdevethiljadvijestotinepetnaest) redovnih običnih dionica nominalne vrijednosti 40,00 KM.
Postojeći udjel ponuđača u emitentu: Ponuđač posjeduje 80.642 (osamdesethiljadašeststočetrdesetdvije) dionica emitenta koje čine 17,1866% vlasnickog udjela u emitentu
U zajedničkom djelovanju sa: Ahmetić Ahmed, Josanička 14, Vogošća. kojii posjeduje 71.230 (sedamdesetsedamhiljadvijestotinetrideset) koje čine 16,4594% vlasničkog udjela u emitentu, Ahmetlić Muherem, Jošanička 14. Vogošća, koji posjeduje 74.408 (sedamdesetčetirihiljadečetiristotineosam) koje čine 15,858% vlasničkog udjela u emitentu
Dlonlce na koje se odnosi ponuda za preuzimanje: Broj dionica emitenta koje su predmet ponude je 236.935 (dvijestotinetridesetšesthiljadadevetstotinatridesetpet) ili 50,496% dionica navedenog emitenta.
Cijena: Ponuđena cijena po jednoj dionici je 20,00 KM, odnosno 50% od nominalne vrijednosti dionice u skladu sa Ugovorom o zajedničkom djelovanju broj 486-PR/24 od dana 08.11.2024. godine.
onako
https://www.klix.ba/biznis/privreda/hif ... /250114074
Po cemu su oni procijenili da je 20 KM fer cijena
Kako su dosli do iznosa tacno 20 i to bez zareza tacno 50 % nominalne ?
Mislim da se nije nikako racunalo ni po kakvom metodu ili pravilima ekonomske struke nego kao na pijaci oni nakupci na evo da ces mi to u pola cijene .
Po cemu su oni procijenili da je 20 KM fer cijena
Kako su dosli do iznosa tacno 20 i to bez zareza tacno 50 % nominalne ?
Mislim da se nije nikako racunalo ni po kakvom metodu ili pravilima ekonomske struke nego kao na pijaci oni nakupci na evo da ces mi to u pola cijene .