Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Slabo se izvozi, ima već dvije sedmice da je dnevni izvoz mnogo manji od proizvodnje Stanara. Što znači da su dvije ili sve tri Elektroprivrede neto uvoznici.
Bio sam u istoj dilemi. U svakom slucaju zadrzati jedan dio.Skendi122 wrote: ↑05 Nov 2024, 09:30 Dobro jutro. Od danas sam clan ovog foruma i visegodisnji dionicar elektroprivrede. Jucer se desila jedna jako cudna situacija. Neko je na kupovnoj strani trazio da kupi po 13.30 ja mislim 200 dionica i odjednom prodajna ponuda ide na 12.90. Je li zaista nekome u cilju da dionica ne ide gore, to jest kakva je logika prodavati je po 12,90 a ignorisati kupovnu cijenu po 13,30. Volio bih cuti misljenje da li vrijedi i dalje cekati neki skok dionice ili je prodati i pokusati sa nekom drugom. Moj prosjek je oko 12,00 po dionici. Lijep pozdrav!
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m
Pade njemačka Vlada, past će i Zelena agenda.
Pade njemačka Vlada, past će i Zelena agenda.
Ima li neko informaciju u kakvoj je situaciji elektroprivreda trenutno i da li ce opet biti u gubitku na kraju godine.
-
Na ovom forumu je većina optimistična po pitanju rezultata na kraju godine. Međutim, ja ne dijelim optimizam većine i mislim da će biti minus... Ali tržišna vrijednost dionice je i pored toga potcijenjena...