ASA BANKA

panzer

Re: ASA BANKA

Post by panzer »

ASA Banka kao najveća domaća banka s vodećom pozicijom na bankarskom tržištu u BiH, organizuje konferenciju pod nazivom ‘Horizonti kapitala’, koja će se održati 21. novembra 2024. godine u hotelu Hills u Sarajevu.
Ovo je prva u nizu Konferencija u organizaciji i pod pokroviteljstvom ASA Banke koja će okupiti vodeće stručnjake iz oblasti bankarstva, biznis lidere i kreatore investicijskih i finansijskih politika. Učesnici konferencije će podijeliti svoje uvide, trendove i najbolje prakse i otvoriti nove mogućnosti u razvoju lokalnog i regionalnog ekonomskog okruženja.
ASA Banka, kao dio snažnog poslovnog sistema, dosljedno slijedi svoju viziju razvoja i rasta privrede BiH, aktivno podržavajući stabilnost i prosperitet domaćeg finansijskog tržišta. Organizacijom ove konferencije, ASA Banka otvara prostor za otvoreni dijalog o ključnim temama na tržištu kapitala, čime se stvaraju neophodni preduslovi za osnaživanje povjerenja i integriteta tržišta kapitala u BiH.
“Bosna i Hercegovina ima potencijal za razvoj tržišta kapitala, ali je za to neophodno jačanje kulture ulaganja i saradnja svih relevantnih aktera
. Naša vizija je da ova konferencija postane regionalna platforma za razmjenu ideja, kreiranje inovativnih strategija, usklađivanje regulatornih okvira i jačanje tržišta kapitala kako u Bosni i Hercegovini tako i u Adria regiji“, istakao je Samir Mustafić, predsjednik Uprave ASA Banke, te dodao da se okupljanjem predstavnika regulatornih agencija, biznis lidera i ostalih najznačajnijih aktera finansijskog sektora podstiču otvorena komunikacija i jačanje saradnje kao preduslova za razvoj investicijske kulture.
Više informacija o Konferenciji možete vidjeti na www.horizontikapitala.ba.
brzi

Post by brzi »

Ide ovdje korekcija.
Prebrz rast. Daleko dividenda.
sgtPepper

Post by sgtPepper »

Pa ne znam da li je baš mart toliko daleko. Ja sam se nadao kada sam uzeo da će negdje u martu cijena biti oko 150, evo tek u novembru preko 160 izađe... I da trend rasta uspori, a mora usporiti, nije nikakva fantazija da ovo pređe preko 200 za 5/6 mjeseci.
brzi

Post by brzi »

sgtPepper wrote: 05 Nov 2024, 14:21 Pa ne znam da li je baš mart toliko daleko. Ja sam se nadao kada sam uzeo da će negdje u martu cijena biti oko 150, evo tek u novembru preko 160 izađe... I da trend rasta uspori, a mora usporiti, nije nikakva fantazija da ovo pređe preko 200 za 5/6 mjeseci.
Ne kažem da početkom marta neće biti 200 do 220 ali može se sad vratiti na 140 pa možda i 130 i opet do kraja februara dostići 200.
Encyko

Post by Encyko »

Dionice iole ozbiljnijih banaka u BiH nema ispod 400 KM, Asa vec sada ne da spada u ozbiljnu banku, vec se nalazi među top 3 sistemske banke u BiH, a imajuci u vidu poslovanje i dobit koja ce ove godine biti odmah iza vodeceg dvojca dionica ce polako ali sigurno dostizati realnu vrijednost.
Sabur2

Post by Sabur2 »

ja mislim da će se do kraja sedmice moći nešto kupiti i za 140, e hoće li ići niže, to ne bih bio siguran.
KingPoint

Post by KingPoint »

Ne znam baš moraš biti budala da dadneš ovo po 140 KM. Nema ovdje mjesta pesimizmu i korekciji cijene realno gledajući kada se sve uporedi . Činjenica je da je ASA banka najjaca dionica na berzi trenutno uz izvrstan poslovni rezultat ...
belse

Post by belse »

Da sam u prilici jos kupovati,
Sekunde ne bih oklijevao po danasnjoj cijeni od 160 KM
Jer vrijedi mnogo vise, posebno ako se uzima kao dugorocna investicija

Mada mislim da ce se mnogi (koji se trenutno vagaju i navijaju za korekciju) ubrzo kajati i stavljati kupovne naloge kada bude preko 200 KM
Truba

Post by Truba »

znaci na fejsu na forumima nisam zadolvoljnog kllijenta vidio i čuo
ljudi iz ase bježe ko stampedo
ali dionica nema veze s tim
samo ponuda i potražnja
Znatizeljni

Post by Znatizeljni »

A koliko ljudi je ukupno komentarisalo?
Ko uzima kredit ne pita kakva je usluga, nego pita jel moze dobiti ili ne, pa onda kolika je kamata. Uglavnom ne valja usluga kad pocnes vracati rate kao u svakoj banci.
Ljudi idu u banke i poslovnice gdje imaju dobar pristup i blize okruzenje i ne zele za par feninga da izlaze iz zone komfora.
Post Reply