Telekom RS

Dejan118

Re: Telekom RS

Post by Dejan118 »

Jos tri godine njenog uzdizanja na rukama stripera i naseg propadanja

https://www.bl-portal.com/zanimljivosti ... dan-video/
SSenseiSS

Post by SSenseiSS »

Dejan118 wrote: 22 Aug 2024, 21:50
Jos tri godine njenog uzdizanja na rukama stripera i naseg propadanja

https://www.bl-portal.com/zanimljivosti ... dan-video/
Stara koka živi život punim plućima dok mi ovdje tražimo krivce u drugima :lol:
zule

Post by zule »

Zasad nitko iz top 10 nije reinvestirao dividendu u akcije Mtela.
Loko

Post by Loko »

Kupih ovo sve što je bilo po 1.12 neka ide sve u pm
Truba

Post by Truba »

svaka čast samo tako
nego sto mislite kaće biti dobar trenutak dokupiti
onako projekcija
u 11. 12. mjesecu?
ili prije
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Truba, kako se godina bude bližila kraju cijena bi mogla ići prema 1 KM. Mogla. Ali ti to ne može niko garantovati. Isto tako može krenuti prema gore, pa izaći na 1,3 KM. Zavisi od mnogo stvari i okolnosti koje će biti aktuelne. Zasad sam dobro predvidio kretanje. Mislim da sam negdje i napisao da bi se mogla cijena malo trznuti kada isplate dividendu, a onda u sept i okt opet potonuti.

Mislim da bi ti bilo pametno da odrediš raspon cijena u kojem si spreman kupovati, pa da se ravnaš prema tome. Takođe, ne moraš sve odjednom kupiti, možeš i iz više kupovina postići taj neki željeni nivo cijene i količine. Ja recimo tako radim. Skoro sam počeo ponovo kupovati Mtel. Nešto sam kupio po 1,12 KM, pa sam nešto poklopio po 1,07 KM. Nadam se da će u narednih mjesec-dva dana otići čak i ispod tog nivoa od 1,07 KM da još dokupim. Uglavnom, cilj mi je da mi nabavna bude između 1 i 1,10 KM. E sada, hoću li uspjeti to ostvariti i da li će mi se procjena pokazati ispravnom, vidjećemo. Evo, možemo je javno testirati... ;)
Truba

Post by Truba »

taman mislio napisati ovo raste
kad danas pad
vdamir78

Post by vdamir78 »

Ma kakav pad. Ne znam ko se tome moze nadati sad kad je mtel i sam sebe obavezao da ce minimalno 50% isplacivati. Bi li ti prodao akcije po 1.00 a znas da imas redovnu dividendu?
Truba

Post by Truba »

to stoji :D ocemo jos
jeeftino i dzabe jer smo kupili po 1.69
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Obaveze za dividendu na 30.6. iznose oko 36 mio KM. Dakle, još nisu izmirili sav dug za dividendu prema majci, jer najveći dio ovog iznosa se odnosi na Telekom Srbije. Na kraju 2023. godine su ove obaveze iznosile 92 mio KM.

Keša (sa depozitima) imaju oko 93 mio KM i više od pola je na deviznim računima.

Dobra stvar je što su obaveze prema dobavljačima smanjili značajno (za 74 mio KM), dok su malo smanjili i obaveze po kreditima (25 mio KM).

Sve u svemu, ovo sada dosta bolje izgleda, na putu su stabilizacije poslovanja, ali ne mislim da će još uvijek biti neke primamljive dividende. Ali, svakako treba pratiti kako će se situacija razvijati...
Post Reply