BH Telecom
-
Re: BH Telecom
Mogla bi biti vanredna dividenda, Vladi treba para.
moglo bi i da ne bude
..nakon koliko godina konacno direktor, za zamislit nekima da medu najboljim firmama 2-3 godine ima VD
..nakon koliko godina konacno direktor, za zamislit nekima da medu najboljim firmama 2-3 godine ima VD
Begov Han
Ministarstvo finansija se oglasilo o budžetskom minusu FBiH: Zbog čega su nastali gubici
Napomenuli su da je budžet FBiH usvojen 27. januara 2023. u ukupnom iznosu od 6,7 milijardi KM i da su njime obuhvaćene sve zakonom propisane obaveze koje se finansiraju iz budžeta, a, između ostalog, projiciran je i deficit u iznosu od 200 miliona KM.
Izostanak planirane dividende od BH Telecoma je također utjecalo na smanjenje prihodovne strane u iznosu od 35 miliona KM.
https://www.klix.ba/biznis/finansije/mi ... /240916121
----------
Da li je rijec o tome da su bili planirali isplatu dividende vece od 1.1, pa zato taj manjak od 35 mio ili je nesto drugo u pitanju?
Napomenuli su da je budžet FBiH usvojen 27. januara 2023. u ukupnom iznosu od 6,7 milijardi KM i da su njime obuhvaćene sve zakonom propisane obaveze koje se finansiraju iz budžeta, a, između ostalog, projiciran je i deficit u iznosu od 200 miliona KM.
Izostanak planirane dividende od BH Telecoma je također utjecalo na smanjenje prihodovne strane u iznosu od 35 miliona KM.
----------
Da li je rijec o tome da su bili planirali isplatu dividende vece od 1.1, pa zato taj manjak od 35 mio ili je nesto drugo u pitanju?
-
Ovo se odnosi na 2023. godinu. Ali uglavnom kao razloge navode izostanak prihoda za koji su sami krivi zbog svog politikanstva, kao što je npr. dividenda BHT u iznosu od 35 mio koja nije isplaćena prošle godine isključivo njihovon krivicom, jer su tada odbili izvještaj za 2022. godinu. A onda su ove godine isplatili dividendu za obje te godine.Muzafer wrote: ↑16 Sep 2024, 18:59 Ministarstvo finansija se oglasilo o budžetskom minusu FBiH: Zbog čega su nastali gubici
----------
Sa ovim odličnim vijestima malo se zakasnilo, ocekivao sam ih prije.
Sad ce biti prisiljeni da krenu u privatizaciju, jer para vise nema.
Svaka cat onima koji su ih gurnuli u
propast i sad ce da im uzmu vitalne resurse. Ocekivano i odlično.
Sad ce biti prisiljeni da krenu u privatizaciju, jer para vise nema.
Svaka cat onima koji su ih gurnuli u
propast i sad ce da im uzmu vitalne resurse. Ocekivano i odlično.