ASA BANKA
Re: ASA BANKA
Hoće li opet zatišje napraviti par dana.
teško je sad vidjeti puls tržišta kad svi čekaju samo te dionice. Ali polako se pojavljuje i neka druga ponuda. Što je dobro za naredni period.
ASA Finance cijelo vrijeme skuplja pare za nešto. Nisu male cifre.Nadzorni odbor emitenta ASA CENTRAL OSIGURANJE d.d. Sarajevo obavještava o sazivanju 6. Skupštine dioničara za 27.09.2024. godine sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama društva u Sarajevu, ulica Trg međunarodnog prijateljstva 25.
Predloženi dnevni red uključuje slijedeće tačke:
- Izbor radnih tijela skupštine
- Usvajanje zapisnika sa prethodne skupštine
- Donošenje odluke o izmjenama i dopunama Statuta
- Donošenje odluke o isplati dividende
- Razno.
Hoće ko ima dionice ASA CENTRAL OSIGURANJE d.d. Sarajevo
Bice alne nama
ASA finance je naplatila preko 30 miliona KM dividendi od ASA Banke, izdala obveznice u iznosu od 30 miliona KM. Uzima i iz osiguranja dividendu iako nije prioritet jer je to manji iznos u odnosu na ove pomenute cifre.
Sad kakvi su planovi sa tim prilivima, vidjećemo u narednom periodu pošto su im i banka i osiguranje vrlo profitabilni i nemaju potrebu za dokapitalizacijama.
Sad kakvi su planovi sa tim prilivima, vidjećemo u narednom periodu pošto su im i banka i osiguranje vrlo profitabilni i nemaju potrebu za dokapitalizacijama.
-
Navalite raja. Jos malo pa nestalo.
Odlična dionica, ja kupio koliko sam se mog'o pružit, sad preko 110 nemam apetita a ni para. Zašto sam odredio 110 kao vrh - imam neku matematiku koja je možda škrta ali takav sam.