BL BERZA

Porucnik

Re: BL BERZA

Post by Porucnik »

Može li neko u ovim materijalima za skupštinu EDPL da nađe prijedlog Odluke o raspoređivanju dobiti. Ja gledam već drugi put sve i ne mogu da nađem.
Dejan118

Post by Dejan118 »

Porucnik wrote: 02 Sep 2024, 13:49 Može li neko u ovim materijalima za skupštinu EDPL da nađe prijedlog Odluke o raspoređivanju dobiti. Ja gledam već drugi put sve i ne mogu da nađem.
Mislim da su u krizi . Sva zavisna preduzeca iz Holdinga ERS.
Ne uplacuju doprinose u zadnje vrijeme kasne sa uplatom pa radnici imaju problema moraju placati zdravstvene usluge jer im osiguranje nije uplaceno. Dobavljacima odavno duguju.
Jedino se ElektroDoboj drzi jos.
Ako i bude odluka o raspodijeli dobiti cisto sumnjam da ce biti dividenda.
Porucnik

Post by Porucnik »

http://blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=110315

Najavljena je odluka o raspodjeli dobiti u sazivu skupštine ali je u prijedlozima materijala nema.

http://blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=110316
Dejan118

Post by Dejan118 »

Da li moraju na ovoj skupstini donijeti tu odluku ?
Porucnik

Post by Porucnik »

Ne moraju, ali ako je sami predlažu, očekivati je da će je usvojiti. Problem je što ne znamo šta u njoj piše.
Hugo

Post by Hugo »

Bas frustrira kad nece niko da proda. Ponudio sam 0.02 za RTEU. To je ,+,66 %
Markodj

Post by Markodj »

Ma dzaba sve sta ovi planiraju na skupstinama, dok ove glavesine iz Vlade ne aminuju. Tako je Elektro doboj prosle godine plan raspodjele dobiti u 10 mjesecu bio sve u neraspoređenu, a onda u 11 ili 12 mjesecu dosla vanredna odluka da se isplati neraspoređena dobit do 2021 godine u iznosz od 40 mil. Nema kod ovih pravila. Ma nisu normalni, umjesto da usvoje politiku, raspodjela 80 % dobiti svake godine a ne ovako, leže pare, a te pare opet mogu cirkulisati i vratiti se državi kao pdv npr... (dio) plus dio od drzave. i eto para
novi

Post by novi »

ili zamisli da se akumulirana dobit investira u projekte koji odgovaraju glavnim, a dioničari ili akcionari neka se žale, ista situacija je u BH telekomu i Elektroprivredama u FBiH, Pivari Tuzla i ostalim, ili daju pozajmice svojim firmama bez dna sa 12% kamate ali bez garancija. Ekonomski analitačari će raći to su zdrave firme koje zarađuju povećavaju knjigov. vrijednost, imaju rezonske poteze (naročito teško je kupiti analitičara i novinara 2 ručka) ili slične priče koje su učili iz nekih knjiga sumnjivih autora ali ovo novi vladari malo drugačije razmišljaju i cilj uzeti dok se može, iza nas potop (Nikšić i SDP su samo vjeran primjer)
Dejan118

Post by Dejan118 »

EDPL nije nikad isplatio dividendu ali su milione bacili u maglu na razne studije ...softvere....
Hugo wrote: 03 Sep 2024, 12:05 Bas frustrira kad nece niko da proda. Ponudio sam 0.02 za RTEU. To je ,+,66 %
Ponudio si 2% nominalne vrijednosti. Tesko je kupovati po tako niskoj cijeni osim ako nisi sa nekim u dogovoru.
Markodj

Post by Markodj »

Kad se otcepi onda ide.. Evo i ELDO opet dividenda. Oni ce izgleda sad svake godine. Ostali nesto cekaju, ili se pripremaju

https://www.blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=110335
Post Reply