Truba, kako se godina bude bližila kraju cijena bi mogla ići prema 1 KM. Mogla. Ali ti to ne može niko garantovati. Isto tako može krenuti prema gore, pa izaći na 1,3 KM. Zavisi od mnogo stvari i okolnosti koje će biti aktuelne. Zasad sam dobro predvidio kretanje. Mislim da sam negdje i napisao da bi se mogla cijena malo trznuti kada isplate dividendu, a onda u sept i okt opet potonuti.
Mislim da bi ti bilo pametno da odrediš raspon cijena u kojem si spreman kupovati, pa da se ravnaš prema tome. Takođe, ne moraš sve odjednom kupiti, možeš i iz više kupovina postići taj neki željeni nivo cijene i količine. Ja recimo tako radim. Skoro sam počeo ponovo kupovati Mtel. Nešto sam kupio po 1,12 KM, pa sam nešto poklopio po 1,07 KM. Nadam se da će u narednih mjesec-dva dana otići čak i ispod tog nivoa od 1,07 KM da još dokupim. Uglavnom, cilj mi je da mi nabavna bude između 1 i 1,10 KM. E sada, hoću li uspjeti to ostvariti i da li će mi se procjena pokazati ispravnom, vidjećemo. Evo, možemo je javno testirati...