Pa ako ne bude dividende prodati (0.15 po dionici je ko da je i nema)Muzafer wrote: ↑03 Aug 2024, 21:37Sve tačno dobri moj, ali... Da li onda prodati EP kad konačno jednoga dana dođe na 30? Imam osjećaj da kad EP dođe na 30 da će to biti konačno početak jednog novog, šarenog, slatkog, bajkovitog balona.brzi wrote: ↑03 Aug 2024, 21:02 Bezveze je davati skoro deset dionica Elektroprivrede za 1 dionicu ASA banke.
Ne tvrdim da ne moze ASA ići do 150 maraka ali i Elektroprivreda moze na 20 do 30 KM u nekom jednogodišnjem periodu.
Uz to mislim da bankarskom sektoru ide i previse dobro da bi to trajalo tako godinama.
Banke trenutno uzimaju prevelik dio kolača.
A bankama ide dobro zbog inflacije i skoka cijena nekretnina kao i radne snage. Evo, trgovci u Bingu su prije korone zarađivali oko 700. Sad izlaze oko 1500. Sigurno se njihova i svačija kreditna sposobnost drastično povećala. Pošto aktiva banaka i dalje raste i prohodi će konsekventno rast.
Cijena radne snage u svim oblastima ipak raste, naravno ne prati inflaciju, ali ipak raste. Kad taj rast stane i ako stane, nakon godinu, dvije stat će i rast prihoda banaka. Moje mišljenje.
A bankama ide dobro jer ljudi sve kupuju na rate da je to strasno
Edit
Ev ode i ovo
U jednom trenutku cijena na sase 108.59 u drugom 110.1 opet