općenito govoreći cijele godine smo neaktivni
meni treba 3 mjeseca da se nakanim kupiti dionice
općenito govoreći cijele godine smo neaktivni
O nečemu ne znaju o nečemu neće da znaju. Ali i ulagačke strategije su nam subjektivne.Sitna buranija wrote: ↑06 Aug 2024, 22:17 Pa eto i da je 25 KM, to je 4-5 puta više od cijene po kojoj se tada moglo kupiti. Najbolje je kupovati obezvrijeđene dionice. Gledam sad cijene po kojima sam npr. plaćao telekom u tom periodu - između 12 i 16 KM, čak sam nešto malo i preko 17 KM plaćao početkom 2016. I kada uzmem u obzir dividendu koju sam dobio, opet je bolje bilo za dio tih para kupiti Rudnik Soli. Naravno, lako je sad iz ove perspektive pričati, ali neki su bili pametni pa su dio uložili i u ovo. Evo tebe, pa Slavuja... Najbolje su ove dionice o kojima raja ne zna ništa. Ja sam fakat na spomen Rudnika kontao da je to nekakav propali sistem...
panzer wrote: ↑06 Aug 2024, 22:42O nečemu ne znaju o nečemu neće da znaju. Ali i ulagačke strategije su nam subjektivne.Sitna buranija wrote: ↑06 Aug 2024, 22:17 Pa eto i da je 25 KM, to je 4-5 puta više od cijene po kojoj se tada moglo kupiti. Najbolje je kupovati obezvrijeđene dionice. Gledam sad cijene po kojima sam npr. plaćao telekom u tom periodu - između 12 i 16 KM, čak sam nešto malo i preko 17 KM plaćao početkom 2016. I kada uzmem u obzir dividendu koju sam dobio, opet je bolje bilo za dio tih para kupiti Rudnik Soli. Naravno, lako je sad iz ove perspektive pričati, ali neki su bili pametni pa su dio uložili i u ovo. Evo tebe, pa Slavuja... Najbolje su ove dionice o kojima raja ne zna ništa. Ja sam fakat na spomen Rudnika kontao da je to nekakav propali sistem...
Npr trenutno, pored ASA Banke kao velikog potencijala za rast cijene dionice, još veći potencijal ima Majevica D.D ali mi subjektivni osjećaj ne da da stavim bilo kakav kupovni nalog. A jednom će isplatiti 15-20 KM dividende. I opet nastaviti zarađivati.
Bingo trenutno radi na 15 investicija, za Biznis.ba su otkrili najznačajnije!
Za daljnje investicije u proizvodne pogone čekaju na građevinske dozvole. Prvi na listi je rekonstrukcija i dogradnja pogona „Majevice“. Riječ je pogonu za proizvodnju snack proizvoda u Srebreniku. Površina na kojoj se planira graditi prostor iznosi šest hiljada dodatnih kvadratnih metara. Procijenjena vrijednost investicije je deset miliona KM
Da. Nakon 10-tak godina, vjerovatno si prije dvije i po godine razmisljao u stilu... vrijeme je da EP konacno probije 20 i tu ostane i daje neku malo bolju dividendu...brzi wrote: ↑06 Aug 2024, 23:16 Na mostu dobiješ, na ćupriji izgubiš.
Ja sam u prije dvije godine prodao dionice Cementare Kakanj, za dio kupio dionice Elektroprivrede, pa sam prodao dionice BH Telekoma i kupio dionice Elektroprivrede.
Ispustio sam dividendu, a portofolio od prije dvije i po godine bi mi vrijedio oko 20% vise. Pretjerao sam sa ulaganjem u Elektroprivredu i ne bi nikom savjetovao da mu 70% portofolia bude u jednom emitentu, bez obzira koliko "obećava".
Naravno, nista jos nije izgubljeno jer Elelektroprivreda moze ići na 20 i preko 20 maraka. Al opet ponavljam, ne u dnom emitentu više od 20 ili maksimalno 30% vrijednosti portofolia.