Već spomenuti Igman i Solana.
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Znači preuzimanje ide na ime a ne na Boreas ili na Stanić grupu.. Dana 12.07.2024. godine, g. Svjetlan Stanić kao Stjecatelj, sklopio je Ugovor o kupoprodaji i prijenosu dionica privrednog društva Bihaćka pivovara d.d. Bihać s Prenositeljima, a s čime je Stjecatelj prešao Kontrolni prag iz člana 9. stav (1) Zakona o preuzimanju dioničkih društava (Službene novine FBiH 77/15) te je za Stjecatelja, po Zakonu, nastala obaveza objave ponude za preuzimanje.
Sukladno Zakonu, Stjecatelj izjavljuje da će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje.
Adem i sinovi su dobili po 20 (naravno van berze) a preuzimanje će službeno ponuditi po 0,26 (zadnja cijena na berzi), pošteno?
Ne vjerujem. Krezić mora dobiti dobiti dobru cifru po dionici.
Krezić je dio tala od početka, formalno
Interesantno je kako će reagovati Hilmo i Senad pa i BL englezi jer ušli su veliki igrači u BH pivare (Stanić je Heineken igrač mada je kupio Bihaćku radi pogona za Solu)
Ne znam koliko je bh pivarsko tržište atraktivno jer mu ni propisi nisu naklonjeni a veliki okolni proizvođači ne daju mira.
Možda neki aranžman sa Heinekenom da bi se mogao postignuti . Laički, čini mi se da Preminger pivo sa najkvalitetnijim ukusom radi izvorišta vode.
Možda neki aranžman sa Heinekenom da bi se mogao postignuti . Laički, čini mi se da Preminger pivo sa najkvalitetnijim ukusom radi izvorišta vode.
Sad gledam , karlovačka pivovara je njihova tako da ništa od toga.
Šipad komerc -83% . Ko je sretni dobitnik mujinog zombija u narednim trgovinama.
ja bih sad ove pare podigao u gotovini i dao gazdi da on bude veliki češki investitor u pretis.Vanredna skupština „NAPRIJED INVEST“ društvo za upravljanje fondovima d.o.o. Sarajevo održana 19.07.2024. godine je donijela Odluku o isplati dobiti vlasniku udjela Društva.