leon wrote:I ovdje se sad malo mijenjaju teze, pa se zbog nesposobnosti malih dioničara da se organiziraju napada Haden kao glavni krivac. Ne branim Haden, niti imaju moju bezuvjetnu potporu, najviše zbog odabira brokerske kuće, držanja fiksne cijene i sada zbog tih nekih tajni i neizvjesnosti oko njihovog nastupa i strategije za Bosnalijek. Nerealno je očekivati da Haden ima savjest, radi samo u svom interesu i ne treba razbijati glavu promijeniti njih, nego im se suprotstaviti, ali ne na forumu, nego na skupštini, gdje je tome i mjesto.
Evo kao mali dioničar imam namjeru u svoje ime ići na svaku skupštinu dioničara, jer se i na skupštinama koje se zbog kvoruma i ne održe može dosta toga vidjeti, osjetiti stanje, raspored snaga i lica glavnih učesnika.
Nudim svakom malom dioničaru, koji ne može zbog daljine ili obveza pristupiti skupštini, a to želi, da kao njegov punomoćnik glasam na skupštini i to isključivo po njegovim pisanim uputama. Iz izvještaja odbora za glasanje za svaku odluku će biti donekle vidljivo da li sam poštovao punomoć i upute (npr. ukoliko mi date ovlaštenje da glasam protiv sa 400 dionica, a u izvještaju odbora za glasanje bude stajalo da je odluka usvojena sa 100% glasova, sigurno će se znati da sam prekršio i prekoračio ovlasti iz punomoći i vaših uputa). Sada trenutno nisam siguran da li mogu od odbora za glasanje nakon skupštine tražiti da mi za svakog punomoćnika izdaju potvrdu kako se glasalo, da bi mogao tu potvrdu poslati svakom dioničaru.
Tako bi sve bilo potpuo transparentno, ali još ne znam da li postoji ta mogućnosti. Također, prihvaćam bilo koji vaš savjet kako da se sami zaštitite i da budete sigurni da se glasalo prema vašim uputama, a i ja od eventualnih napada da nisam poštovao punomoć i upute.
Također, u samoj punomoći može pisati i kako da glasam za svaku pojedinačnu odluku, ili to može biti na posebnom papiru, kako menadžment ne bi unaprijed znao kako će se glasati za određeni broj dionica.
Ukoliko stoji u punomoći uputa, onda i sami glas koji dam suprotno neće biti važeći, odnosno poništit će se.
Ovakvo zastupanje bi išlo preko advokatskog ureda, pa će povjerenje biti u rangu onoga između klijenta i advokata na sudovima, te za svaku zloupotrebu advokatski ured odgovara prema osiguranoj polici u iznosu od 100.000 KM.
Molim Vas da se ovo ne protumači kao poziv i nagovaranje na davanje punomoći. Ukoliko nekom ova opcija odgovara i može pomoći, prvenstveno jer lično ne može pristupiti na skupštini, stojim na raspolaganju.
Ovo je dobar prijedlog i bilo bi dobro kada bi nam kasnije rekao da li se iko javio na tvoju ponudu.
Jedino ovako se može nešto uraditi.