Ljudi rade posao. Svidjelo se nama to ili ne. Na cijelom svijetu nema investitora koji pati od viska postenja.
Tako niko nece placati ono sto ga niko ne prisili. Onaj ko bi ovdje trebao da vodi brigu o zakonima je odavno uhvacen za jaja.
Razlikuju se od domacih kokosara tako sto su nam cijelu kompaniju kupili ispred nosa za kikiriki, pri tom ne prekrsivsi ni jedan zakon, ili bar ne sa ostavljenim dokazima.
I dalje mislim da je i za njih ovakva pozicija rizicna dugorocno i da ce morati obnoviti sporazum sa Vladom sto prije.
Nazalost, Vlada se ponasa kao da je u pitanju akvizicija fabrike carapa iz Bijelog Polja, pa ih se ne tice, sto mi govori da oni sve znaju.
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Opet zamjena teza što je ovdje izgleda specialnost, prva slavna kao da sam Halil Čengić govori kroz tebe. Znači tema nije Vranica, nije Haden nego obraz jednog čovjeka kojeg su mnogi cijenili, a on ga prodao ne za "kesicu" nego za nešto mnogo više. Samo čekam da to provjerim pa ću da napišem detalje. Za sada mogu reći da je značajan ulog u igri...Naravno pitanje je da li je značajan koliko i karakter jedne osobe, ali eto...
Pa treba provjeriti a ako se pokaže istina,onda reći javno. Ne može se čovjek diskreditovati bez dokaza.
Ono što sam već napisao je 1000% provjereno, a imam još neke informacije koje su provjerene jednom, al obično kažu "dva puta mjeri, jednom sijeci" pa čekam još jednu potvrdu. U svakom slučaju je loše, loše po Halila Čengića!
-
Moj crveni,skoro da si u pravu ,evo sada ti stvarno pisem u ime H.Cengica.
Rekao mi je da ti napisem da obavezno uzmes to sto je neko pripremio za njega.Nemoj se iznenaditi ako to budu samo batine,jer njemu su ovi oko Hadena vec i prijetili.Rekao je jos da je Melihi obecao da ce potpisati prijedlog kandidata ya NO ,naravno ako medju njima nije neko Arslanagicev.
Jos kaze da ne zna sta bi to moglo biti lose po njega jer on niti moze biti clan NO niti ima svog kandidata.I jos se raspitaj ,on je i do sada imao punomoci samo iz kruga porodice i jos jednu.
Kaze da se ovdje ne radi o njegovom spasavanju,nego o spasavanju Bosnalijeka i Trzista vrijednosnih papira.
A i po njegovom,Vranica je za to primjer.A naprijed na forumu neko je vec spomenuo i pisanja Slobodne Bosne i Dana.
A od tih tvojih napada na njega on ne moze imati nikakve stete,a ti ces se okoristiti samo onoliko koliko si vec dibio,nevjeruj u njihova obecanja.
Rekao mi je da ti napisem da obavezno uzmes to sto je neko pripremio za njega.Nemoj se iznenaditi ako to budu samo batine,jer njemu su ovi oko Hadena vec i prijetili.Rekao je jos da je Melihi obecao da ce potpisati prijedlog kandidata ya NO ,naravno ako medju njima nije neko Arslanagicev.
Jos kaze da ne zna sta bi to moglo biti lose po njega jer on niti moze biti clan NO niti ima svog kandidata.I jos se raspitaj ,on je i do sada imao punomoci samo iz kruga porodice i jos jednu.
Kaze da se ovdje ne radi o njegovom spasavanju,nego o spasavanju Bosnalijeka i Trzista vrijednosnih papira.
A i po njegovom,Vranica je za to primjer.A naprijed na forumu neko je vec spomenuo i pisanja Slobodne Bosne i Dana.
A od tih tvojih napada na njega on ne moze imati nikakve stete,a ti ces se okoristiti samo onoliko koliko si vec dibio,nevjeruj u njihova obecanja.
-
Potpuno je jasno da mali dioničari imaju ustvari više glasova nego Haden i mnogo više nego Vlada. Zašto se ne bi organizovali na neki način i dali svoje povjerenje nekom da predstavlja naše glasove, ja sam dao prošli put Vladi i smatram se strahovito iznevjerenim. Recimo da se složimo u minimumu stavova npr da se ne ulazi koaliciju sa Vladom niti Hadenom nego da čovjek postupa u najboljem interesu svom tj malih dioničara. Ako poslije treba podrška Vladi kad se probudi, neka bude, ali da se to prvo procijeni. Samo jedan kriterij je bitan a to je dobrobit malih dioničara. Može to biti i ovo udruženje Dividenda, nemam ništa ni protiv g Čengića koliko mogu vidjeti iz njegovih stavova (mada nisam još pogledao taj video na You Tube) čovjek se u svakom slučaju trudi, za razliku od Vlade koja ima važnijeg posla. Znam da je teško organizovati ljude, ali vrijedilo bi skupiti i 5-10 %, nek se čuje i naš glas. Pa neka bude i 1 % ali bar ćemo moći reći da se nismo predali. Recimo da se proba jednim cirkularnim emailom dostaviti obrazac punomoći za sve one koji to zatraže. Zašto ne dati i oglas u novine sa kratkim infom za male dioničare koji nisu aktivni po forumima i koji ne znaju šta se događa ili znaju samo putem oficijelnih medija. Ostavljen je mjesec dana bagri da rovari širi dezinformacije i paniku i obara cijenu, zašto im ne bismo uzvratili udarac kad nam je već ponuđeno vrijeme.
Kako ja to vidim:
Bio dogovor sa Vladom i sad je na ledu zbog poznatih razloga.
U maju cemo preuzeti kontrolu nad svojom investicijom i istjerati arslanagice iz firme. Ni mi ni Vlada necemo nista komentarisati, a na ruku ce nam ici sezona odmora. Do jeseni ce dionica zbog dezinformacija, nedostatka pravne drzave, panike i nepovjerenja, pasti na rekordno nizak nivo, uprkos dividendi koja ce biti najveca do sad, npr 40 feninga. Ipak cijena na berzi je oko 7-8 maraka.
Raspisacemo tender u oktobru po 14 maraka i sakupiti nesto dionica.
Firma ce biti pod nasom kontrolom vec pola godine, i poslovace pristojno, i Vlada ce preko svojih novinara da javnosti predlaze prodaju Bosnalijeka jer je vlasnik ozbiljan, razvija posao, a Vlada nema koristi od svog vlasnistva pa cak i nikakvu kontrolu. Radnici takodjer hvale novog vlasnika i to prelama javnost da je pametan i dobar potez prodaja.
Mi raspisujemo drugi krug tendera po cijeni koja je lani dogovorena sa vladom i vlada upisuje svoje dionice, kao i ostali dionicari.
(neka vas govor u prvom licu ne zbuni).
Druga strana:
Arslanagic ne pusta firmu iz svojih kandzi a za saucesnike ima cijelu jednu politicku stranku, inace certificirane zastitnike nacionalnih interesa jednog naroda.
Stranka uspjeva izlobirati svog ministra da zakoci dogovore i blokira sve. Treba uspostaviti paralelnu upravu i preko medija i saradnika ocrniti kupca i proglasiti ga kriminalcem, lopovom, unistavacem i cime sve ne jer se usudio kupovati svojim parama dionice na berzi od onih koji su, mozete misliti, odlucili da prodaju po 14. Nikad ne dozvoliti da Haden udje u firmu i postavi svoju upravu. Uciniti ga nepozeljnim i mrskim da se odluci povuci iz akvizicije i preprodati svoj dio nekom trecem kupcu. Mozda ArslaHasoDENU. Sve se nastavlja po istom, dionica ce biti 15 maraka, zasluzni pomagaci ce dobiti svoje, babin sin ce biti generalni direktor dok potpuno ne unisti firmu, a mi cemo obrisati dupe sa izvodom iz RVP.
I postavljam vam jedno pitanje na koje ocekujem da sami sebi odgovorite:
Zasto bih ja trebao vise vjerovati jednom Arslanagicu nego Rusima?
Zato sto su ovo Rusi? ???
Pa Arslanagic sad da mi donese zlatnu polugu za moje glasove, prvo bih 100 puta provjerio jel zlato i na kraju opet ne bih uzeo jer "znam da ce me za*ebat!"
Za Ruse nemam dokaza osim sto su im saradnici u operaciji bili ljudi sa losim imidzom, ali takodjer i najbolji za tu vrstu posla. Na njihovom mjestu i ja bi ih angazovao.
Bio dogovor sa Vladom i sad je na ledu zbog poznatih razloga.
U maju cemo preuzeti kontrolu nad svojom investicijom i istjerati arslanagice iz firme. Ni mi ni Vlada necemo nista komentarisati, a na ruku ce nam ici sezona odmora. Do jeseni ce dionica zbog dezinformacija, nedostatka pravne drzave, panike i nepovjerenja, pasti na rekordno nizak nivo, uprkos dividendi koja ce biti najveca do sad, npr 40 feninga. Ipak cijena na berzi je oko 7-8 maraka.
Raspisacemo tender u oktobru po 14 maraka i sakupiti nesto dionica.
Firma ce biti pod nasom kontrolom vec pola godine, i poslovace pristojno, i Vlada ce preko svojih novinara da javnosti predlaze prodaju Bosnalijeka jer je vlasnik ozbiljan, razvija posao, a Vlada nema koristi od svog vlasnistva pa cak i nikakvu kontrolu. Radnici takodjer hvale novog vlasnika i to prelama javnost da je pametan i dobar potez prodaja.
Mi raspisujemo drugi krug tendera po cijeni koja je lani dogovorena sa vladom i vlada upisuje svoje dionice, kao i ostali dionicari.
(neka vas govor u prvom licu ne zbuni).
Druga strana:
Arslanagic ne pusta firmu iz svojih kandzi a za saucesnike ima cijelu jednu politicku stranku, inace certificirane zastitnike nacionalnih interesa jednog naroda.
Stranka uspjeva izlobirati svog ministra da zakoci dogovore i blokira sve. Treba uspostaviti paralelnu upravu i preko medija i saradnika ocrniti kupca i proglasiti ga kriminalcem, lopovom, unistavacem i cime sve ne jer se usudio kupovati svojim parama dionice na berzi od onih koji su, mozete misliti, odlucili da prodaju po 14. Nikad ne dozvoliti da Haden udje u firmu i postavi svoju upravu. Uciniti ga nepozeljnim i mrskim da se odluci povuci iz akvizicije i preprodati svoj dio nekom trecem kupcu. Mozda ArslaHasoDENU. Sve se nastavlja po istom, dionica ce biti 15 maraka, zasluzni pomagaci ce dobiti svoje, babin sin ce biti generalni direktor dok potpuno ne unisti firmu, a mi cemo obrisati dupe sa izvodom iz RVP.
I postavljam vam jedno pitanje na koje ocekujem da sami sebi odgovorite:
Zasto bih ja trebao vise vjerovati jednom Arslanagicu nego Rusima?
Zato sto su ovo Rusi? ???
Pa Arslanagic sad da mi donese zlatnu polugu za moje glasove, prvo bih 100 puta provjerio jel zlato i na kraju opet ne bih uzeo jer "znam da ce me za*ebat!"
Za Ruse nemam dokaza osim sto su im saradnici u operaciji bili ljudi sa losim imidzom, ali takodjer i najbolji za tu vrstu posla. Na njihovom mjestu i ja bi ih angazovao.
Sabur2 svaka cast na ovako postavljenim stvarima. Drago mi je da bar neko ovdje stvari pokusava posloziti cinjenice i postaviti prava i argumentovana pitanja.
@odbrana poste - upravo sam pregledao statut Bosnalijeka jer sam pomislio da je možda dovoljno 50% glasova ako se postigne kvorum. To bi bilo pogubno i tada bi potez vlade svakako bio opravdan. Međutim, kao i u većini društava, potrebna je dvotrećinska većina za odluke kao što je smjena NO. Stavka 49. iz statuta to potvrđuje. Dakle, potrebno je 2/3 od 60%, što je oko 40% svih glasova. Ono što više zabrinjava jeste stavka 46. koja govori o kvorumu za novo sazivanje skupštine... http://www.bosnalijek.ba/udoc/StatutDrustva.pdf