Za onaj sastanak u EPBiH bio sam pripremio podatke šta se dešavalo sa prosječnom platom i penzijom kao i minimalnom penzijom u FBiH od 2015 tj od kada struja nije rasla. Ovo zbog eventualnog populizma i priče da "štite ranjive kategorije" i sl. Mislim da je imalo efekta jer niko nije rekao ništa protiv, bio je apsolutni muk a kako i ne bi. E pa i na tom dijagramu bilo jer šokantno da su plate i penzije porasle po 60-70% za vrijeme dok je struja bila "zamrznuta". Juče sam malo pogledao nove podatke i još je drastičnije, prosječna plata je od 2015 porasla za 61% penzija za 97%. I sad je pitanje kako je to neko "ugrožen" ako može za iste pare kupiti duplo struje nego 2015 (koja je i tada bila jeftina). Prosječna plata raste stalno a penzija se prilagođava inflaciji i rastu troškova svako malo (ispravno) i ne dozvoljava se da zaostane ni 1%, jedino struja nikog ne zanima, ona može biti u hibernaciji 9 godina a ne reaguje ni FERK ni ministri, niti Parlament sa Čavalićem pokreće peticije za zaštitu EP i energetike i države (dioničare i ne pominjem), ne reaguje ni sama EPBiH, svi se uvlače populaciji. Istu ili veću količinu populizma može se očekivati od tog odbora, siguran sam da i oni "brinu" i štite narod od troškova pa ovakav dijagram može biti glogov kolac za svaku takvu priču. Mislim da sam našao tačne ili vrlo približne podatke, ako neko uoči veće odstupanje neka javi.
![Image](https://i.postimg.cc/J0qGNw8s/Capture.jpg)