Telekom RS
Re: Telekom RS
I biće još, i na market je visoka cijena.
-
Ikada bi trebalo kupiti ove akcije i po kojoj cijeni?
Ako je sad tržište 1,24 kad oduzmeš dividendu to je negdje 1,15 ka što je bilo u minimumu ove godine.
Onih 100 mil. im treba da se svedu finansijske tokove na nulu i da uredno plaćaju dalje obaveze.
Novih 30 mil za dividendu će morati natezati.
Dakle možda čekati na 1,10 KM (optimistički) ili 1,00-1,10 KM u Novembar-decembar.
-
Pa u principu, ova dionica je atraktivna samo zbog dividende. Davno sam to napisao da će se cijena strovaliti prvi put kada preskoče dividendu i upravo to se i desilo. Ako si izašao kao što si napisao, mislim da si dobro uradio. Sasvim je moguće da padne na 1 KM u narednih nekoliko mjeseci, što ja mislim da je ok cijena za ponovo ući jer je moguće očekivati dividende između 5-8 feninga.zule wrote: ↑20 May 2024, 11:41Ikada bi trebalo kupiti ove akcije i po kojoj cijeni?
Ako je sad tržište 1,24 kad oduzmeš dividendu to je negdje 1,15 ka što je bilo u minimumu ove godine.
Onih 100 mil. im treba da se svedu finansijske tokove na nulu i da uredno plaćaju dalje obaveze.
Novih 30 mil za dividendu će morati natezati.
Dakle možda čekati na 1,10 KM (optimistički) ili 1,00-1,10 KM u Novembar-decembar.
Worene Bafete, od cijene 1.20 do 1.29 u ponudi je ukupno svega oko 100.000 akcija
-
A kakva je situacija na kupovini?
Nazoves i pitas brokera koliko ih ima da hoce da kupe izmedju 1.00 i 1.10
-
"O kako je lepo biti glup..."
Pa Buffete, sam si napisao da na prodaji ima svega 100-tinjak hiljada akcija u rasponu od 1,20 do 1,29 KM potpuno zanemarujući kupovnu stranu na kojoj u rasponu od 1,12 do 1,17 KM ima 4 puta manje akcija. Dakle, ima 4 puta manje zainteresovanih da kupe te akcije od broja onih koji žele da prodaju. Možeš li bar pretpostaviti ili pogoditi u kojem pravcu takva situacija vodi?
"O kako je..."
Zamolio bih te da ne pricas gluposti ako je ikako moguce, jer svakako previse seres:
1. Maloprije navodis kako je mtel interesantan samo radi dividende, a svega par postova ranije navodis kako si ne Bafetovski, nego Rokfelerski zaradjivao prodajuci maltene po rekordnim cijenama, a opet i kupovao po isto tako rekordnim negativnim.
Pa daj odluci se, sta je - jel interesantno samo zbog dividende ili ipak i zbog trgovine??
Uzgred, onaj ko se hvali takvim odnosima u kupovini/prodaji ne hvali se samo rijecima, nego postavi screenshotove naloga kao dokaz.
2. Posto vidim da ti logika nije jaca strana:
Na strani prodaje je bitno top 5 prodavaca, a na strani kupovine bas top 5 nisu bitni nego ovi, koje bar na stranici berze trenutno ne vidimo, od 6.pa nadalje.
Mislim, lijepo reci - "mrzim Srbe i sve sto je srpsko, ne mogu podnijeti mtel dividendu ni kad je 0.09 ni kad je 0.03."
1. Maloprije navodis kako je mtel interesantan samo radi dividende, a svega par postova ranije navodis kako si ne Bafetovski, nego Rokfelerski zaradjivao prodajuci maltene po rekordnim cijenama, a opet i kupovao po isto tako rekordnim negativnim.
Pa daj odluci se, sta je - jel interesantno samo zbog dividende ili ipak i zbog trgovine??
Uzgred, onaj ko se hvali takvim odnosima u kupovini/prodaji ne hvali se samo rijecima, nego postavi screenshotove naloga kao dokaz.
2. Posto vidim da ti logika nije jaca strana:
Na strani prodaje je bitno top 5 prodavaca, a na strani kupovine bas top 5 nisu bitni nego ovi, koje bar na stranici berze trenutno ne vidimo, od 6.pa nadalje.
Mislim, lijepo reci - "mrzim Srbe i sve sto je srpsko, ne mogu podnijeti mtel dividendu ni kad je 0.09 ni kad je 0.03."
-
Ti ne samo da si glup, nego si još i bezobrazan. Ali valjda to ide jedno sa drugim. Ovim završavam s tobom bilo kakvu dalju polemiku. Samo ću s vremena na vrijeme druge učesnike na ovom forumu podsjetiti na nebuloze vas nekolicine koje ste ovdje pisali.