Elektroprivreda BIH

montypython

Re: Elektroprivreda BIH

Post by montypython »

panzer wrote: 18 May 2024, 07:49 Obzirom da su odobrili da dva predstavnika dioničara sudjeluju na sjednicama odbora, radi brže dostave imena, prijavio sam da ćemo prisutvovati ja i kolega @grovnica koji je uspio isposlovati usvajanje tačke naše inicijative na sjednice odbora.

Nadam se da se slažete s tim.
Ja se slažem
marep1976

Post by marep1976 »

montypython wrote: 18 May 2024, 08:17
panzer wrote: 18 May 2024, 07:49 Obzirom da su odobrili da dva predstavnika dioničara sudjeluju na sjednicama odbora, radi brže dostave imena, prijavio sam da ćemo prisutvovati ja i kolega @grovnica koji je uspio isposlovati usvajanje tačke naše inicijative na sjednice odbora.

Ja se slažem
I ja se slažem
brzi

Post by brzi »

A ko se ne bi složio,..
S obzirom na to ko će sve biti prisutan,.. ako bude prilike trebalo bi im reći da unistavaju ne samo Elektroprivredu i energetski sistem nego i povjenje investitora i berzu. Ruse koncept ulaganja i javno-privatnog partnerstva.
Truba

Post by Truba »

Naravno da dijelim isto misljenje
Recite im da ljudi shvacaju burzu u slucaju dionica ep klasicnom prevarom...da su prevarili ljude...da svojim nerarom i losim domacinskim odnosom obaraji vrijedost dionica ...ne dijele divdende i ponasaju se ko Tododric ili Dambic znaci djl...a dd su
SpaceSa

Post by SpaceSa »

Šta je ono rekao Buljubašić, nije zainteresovan da bude direktor

https://www.klix.ba/biznis/privreda/ime ... /240517120
brzi

Post by brzi »

Najbitnije bi bilo,.. sto bi Pusenje kazalo, u upravu postaviti ljude koji nisu,.. "bez muda i časti".
Blizu je sestomjesečni, ne mogu se vise vaditi na proslu upravu.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Nisam ovo ranije vidio. I ja se slažem sa ovim, podrazumijeva se...
Sabur2

Post by Sabur2 »

I da se niste ponudili ja bih vas predlozio.
panzer

Post by panzer »

Apsurd je da mi uopšte moramo ići u parlament. Još je veći apsurd da tamo moramo crtati 2+2.

Išli smo u upravu EPBIH i shvatili smo da uprava ne razumije ništa. Pozivanje na metodologiju, pozivanje na birokratiju, na tarifne pravilnike dok firma nestaje ispod površine vode je apsurd nad apsurdima.

Ovi u parlamentu možda ne znaju šta se dešava ali imaju mehanizme da na nešto utiču. Ako su mogli praviti tematske sjednice da elektroprivredi smanje prihode i dobit tj, da ih indirektno gurnu u gubitak onda bi trebali napraviti sjednicu parlamenta da urade i nešto dobro za najvažniju državnu firmu.

Oni su ti koji odlučuju, ali i mi imamo svoje mehanizme da spriječimo loše odluke za firmu.

Oni vjerojatno neće uraditi ništa. Do 2006. gledali su degradiranje Energopetrola i prodaju za bagatelu.
Do 2016. gledali su degradiranje FDS i prodaju za bagatelu.
Sada imamo isti scenario za 2026. sa EPBIH.

Ili će se iz federalnog budžeta pomagati donacijama ili će gledati da je prodaju. Pošto vidimo da uprava EPBIH nemaju namjeru da rade principom koje nalaže zdrava logika odnosno da svoj proizvod prodaju po cijeni iznad proizvodne.
Post Reply