Bosnalijek

Sabur2

Re: Bosnalijek

Post by Sabur2 »

Logicno je da ce i ta skupstina od 11.05 biti odgodjena zbog kvoruma.
Custos

Post by Custos »

Sabur2 wrote:Logicno je da ce i ta skupstina od 11.05 biti odgodjena zbog kvoruma.
Druze moj logicno je da se ne odrzi nikako kad je saziva nelegalni NO ali gdje logika prestaje pocinje bosnalijek.
proleter

Post by proleter »

18.04.2013. 9:35 h
Kupovina 150 kom cijena 12,64 KM
Ista količina kao juče kada je prodato po 13,30 KM.
insider

Post by insider »

Ko ima novca nek se spremi, bit ce opet kupovina po niskim cijenama, a jos ako ste prodali po 14,5 onda....
Investitor

Post by Investitor »

insider wrote:Ko ima novca nek se spremi, bit ce opet kupovina po niskim cijenama, a jos ako ste prodali po 14,5 onda....
Ako si toliko siguran podigni kredit, ja svoje nedam ni po 14,5 KM, a ovo mi ponovo liči na orkestrirano obaranje cijene. Ovo je moguće zato što je ova berza polumrtva, samo jedan kupovni nalog i šta očekivati.
insider

Post by insider »

Ne razmisljem na nacin ja svoje ne prodajem po 14,50!!!!!! Ako znam da ako prodam po 14,50 mogu kasnije kupiti po puno nizoj cijeni, onda bi bio pocetnik i neznalica kad to ne bih uradio.

Oko pola portfolia sam prodao po 14,5 i definitivno cu kupiti po nizoj cijeni.

Takodjer, lagano izlazim iz BHTSR i poslije pada na 18 cu ga ponovo kupovati, mada se dvoumim da cijeli izlazak iz BHTSR prebacim na jeftini BSNLR!!!!!

A kredit nikada, ni pod koju cijenu necu dizati da kupujem dionice.....pa to je prva lekcija kad je u pitanju investiranje....
Sabur2

Post by Sabur2 »

Custos wrote:
Sabur2 wrote:Logicno je da ce i ta skupstina od 11.05 biti odgodjena zbog kvoruma.
Druze moj logicno je da se ne odrzi nikako kad je saziva nelegalni NO ali gdje logika prestaje pocinje bosnalijek.
Naravno, ali vidis da se prave blesavi i uzdaju se u anarhiju. Ipak i takvi nelegalni ce morati da ispostuju kvorum za odlucivanje kojeg nece imati. Vremena fiktivnih punomoci su prosla. Formiranje paralelne uprave bi samo iskomplikovalo stvari jer se Arslanagic uzdaje u spore sudove i anarhiju u vlasti.
Meni je vise interesantno sta ce Vlada uraditi. Zastita drzavne imovine je moguca samo ako se pojave sutra. Na ponovljenoj skupstini gdje Haden moze sam odlucivati njihovih 19% imace mnogo manje snage, a dotle ce i vrijednost dionice biti skrhana na pocetak.

U vezi sa tim, jel stvarno mislite da ce biti nekih kolicina za kupiti na tim nizim vrijednostima?
insider

Post by insider »

nikad se ne zna...ako bude kolicina kupovat ce se.....

mada ponasanje nasih dionicara je kontra svih logika....a definitivno nisam uvjeren da ce doci do nekog drasticnog rasta....
prva slavna

Post by prva slavna »

I Arslanagić zakazao svoju skupštinu!
Opet se kuha!Ovi gore su pravi majstori za zakuhati.Očito će na kraju biti dva Nadzorna odbora i dva direktora,oba nelegalna do sudske odluke po ranijim tužbama Vlade i malih dioničara.A odluke će vjerovatno biti po IMT sistemu.
Haden će izgleda morati po onoj hercegovačkoj,ako ne može drugačije ,onda pošteno!A to znači tender pa tender,naravno po cijeni po kojoj će moći kupiti potrebnu večinu.I zato ,pamet u glavu!
Ne bi bilo ni veliko iznenađenje da i neko sa Arslanagićeve strane počne kupovati,jer on ima Libijca,a vlada bi morala prodati onome ko da više,pa makar i ne bio iz Konjica!
panzer

Post by panzer »

Na današnjoj skupštini Bosnalijeka koji je sazvao najveći pojedinačni dioničar te kompanije luksemburški Haden S.A. nije bilo kvoruma.
Za ovaj savez skupštine bilo je potrebno da bude 60 posto upisanih dionica a bilo je zastupljeno 29 dioničara, ondnosno punomoćnika dioničara s ukupnim procentom od 39,51.
Jedan od punomoćnika dioničara Bosnalijeka Konstantin Zevlov izjavio je novinarima da je razočaran današnjom situacijom zbog neprisustva drugog najvećeg pojedinačnog dioničara Federalnog ministarstva energije, rudarstava i industrije.
To je po njegovim riječima dovelo do toga da nije bilo kvoruma i da treba organizirati novu skupštinu.
U međuvremenu je Nadzorni odbor Bosnalijeka također sazvao skupštinu za 11. maj u sjedištu kompanije.
- Što se tiče organiziranja skupštine od drugih dioničara nemam komentara - dodao je Zevlov.
Jedan od malih dioničara Bosnalijeka Halil Čengić kazao je novinarima da ne podržava Haden jer ne zna ko stoji iza te kompanije.
- Svi koji su bili zainteresirani da saznaju ko je Haden mogli su to dobiti i od same kompanije - kazao je opunomoćeni zastupnik Hadena S.A. Edin Dizdar.
Istakao je da je Haden investicijska kompanija koja je utemeljena u Luksemburgu a bavi se investiranjem u farmaceutski biznis.
Komentarišući današnju skupštinu, direktor Bosnalijeka Nedžad Polić, koji je podnio zahtjev za sporazumni raskid ugovora, izjavio je da se radilo o očekivanom scenariju.
- Sazivač današnje skupštine će sazvati ponovljenu skupštinu u skladu sa zakonom a njeno održavanje će zavisiti od odaziva dioničara
Drug konstantin iz imperia pharme:

Konstantin Zevlov was born in Leningrad.
1998 graduated from State Maritime Academy named after Admiral Makarov, faculty of radio engineering.
2003 graduated from Saint-Petersburg institute of foreign economic relations, economy and law, specialty “Jurisprudence”.
1998 – 2007 worked in consulting group O.S.V.
2007 – 2011 was a general director of LLC IF-Consulting.
2011 started working in Imperia-Pharma as a director for legal issues.
Married, has a daughter.
Post Reply